Hva kan vi forvente fra stallspillerne?

Flere stallspillere linkes bort fra Liverpool, men de kan få en unik mulighet til å spille for Klopps mesterlag i den tettpakkede sesongen dersom Liverpool ikke mottar tilfredsstillende bud. Vi har sett på hva vi kan forvente fra spillerne i periferien.

Flere av spillerne i periferien av Liverpools stall linkes bort fra klubben, men det rapporteres at de rødkledde er beredt på å beholde flere av spillerne dersom ingen tilfredsstillende bud kommer inn. 

I utgangspunktet vil spillerne få roller i cupene og muligens sporadiske muligheter fra benken i overkommelige kamper i ligaen. 

Veien inn i Jürgen Klopps planer virker lang, men tyskeren har vist tidligere at gode prestasjoner i cupene kan føre til økt tillit.

De færreste hadde sett for seg at Pedro Chirivella hadde en fremtid i Liverpool før forrige sesong, men etter fantastiske prestasjoner i cupene fikk han et kontraktstilbud som han til slutt valgte å avslå. 

Døren inn i Klopps planer står ulåst, og i en tettpakket sesong kan flere spillere få muligheten til å vise seg frem. Dette kan vi forvente av spillerne som skal forsøke å vise seg frem. 

Stagnerende serber

Grujić har rukket å bli 24 år gammel siden han ble Klopps første kjøp som Liverpool-manager i januar 2016. 

Serberen viste tidlig lovende takter i Liverpool-trøya, spesielt med imponerende prestasjoner i pre-season, men etter at mulighetene for førstelaget uteble har han vært på utlån et halvt år i Cardiff City og to sesonger i Hertha Berlin. 

Fasit etter over 50 kamper i den tyske hovedstaden ble ni mål og tre målgivende, og utviklingen virker å ha stagnert noe. Da vi snakket med Asbjørn Slettemark, som bor i Berlin og har sesongkort på Hertha Berlins Ostkurve på Olympiastadion, i fjor høst sa han følgende om serberen. 

– Grujic er veldig populær. Han er en blid fyr som har rykte på seg for å jobbe hardt på trening, og i motsetning til et par andre spillere er han aldri sutrete eller oppgitt på banen.

– Målet hans mot Bayern München ga ham også høy stjerne, da kolliderte han så hardt med Pavard at den franske stopperen måtte legge seg ned, men Grujic jobbet gjennom smerten, stormet frem og scoret, før han besvimte på sidelinjen 10 sekunder senere.

STORT ØYEBLIKK: Grujic runder Neuer og setter ballen i nettmaskene, før han måtte ned for telling.

STORT ØYEBLIKK: Grujic runder Neuer og setter ballen i nettmaskene, før han måtte ned for telling.

– I fjor var jeg veldig sikker på at han holdt Liverpool-nivået, nå er jeg litt mer usikker. Han er skadeutsatt både i kamp og på trening, muligens litt for avhengig av at laget rundt ham fungerer, og har som sagt kanskje ikke vist nok defensive kvaliteter.

– På den andre siden scorer han brukbart mye, har et vanvittig overblikk, og har offensive bevegelser som kunne skapt mye fremst på en Liverpool-midtbane, sa Slettemark om 24-åringen.

Da Jürgen Klinsmann ga seg i klubben i vinter uttalte han at Grujić «ikke gir noen merverdi» og at det føltes som om serberen ikke tilholdte noen av lagene. 

Liverpool-supportere kan forvente seg oppofrende innsats, en vass høyrefot og en midtbanespiller med et øye for mål. Serberen har vist glimt av hva han kan i den røde drakta i pre-season, men har aldri greit å overføre det til førstelaget. 

Dette er 24-åringens siste mulighet til å bli en etablert figur i Klopps mannskap, og motivasjonen bør være på topp dersom han får muligheten til å spille seg inn på verdens beste fotballag. 

Wilsons venstrefot

De fleste har nok blitt kjent med Harry Wilsons store styrke i løpet av de siste sesongene. Waliseren har en av verdens beste venstreføtter.

Det mest minneverdige målet kom på et vanvittig frispark mot Manchester United på Old Trafford i 2018/19-sesongen (da han feiret med å vise fem fingre til United-supporterne), og denne sesongen sørget han blant annet for en utsøkt redusering mot Manchester City i Bournemouth-trøya.

23-åringen startet sesongen bra og var lenge «The Cherries» toppscorer, men etter å ha scoret seks mål på sine første 14 kamper tørket målfangsten ut. Den forrige nettkjenningen kom mot Brighton 21. januar, og høyrevingen klarte ikke å skille seg ut på et svakt Bournemouth-lag, som til slutt rykket ned. 

I tillegg til å kunne bruke venstrefoten til å score eventyrlige mål kan Wilson bidra i det oppbyggende spillet og prikke følsomme gjennombruddspasninger. 

Peter Rutzler forklarte i en sak forThe Athletic at Bournemouth hadde en noe defensiv spillestil, med medførende fokus på kontringer, som ikke passer vingen med den nydelige venstrefoten. I tillegg fokuserte Bournemouth i store deler av sesongen spillet sitt på venstrevingen, hvor norske Josh King vanligvis spiller.

Rutzler skriver i en melding til liverpool.no at 22-åringen i større grad har fått vist sin kvalitet i kamper der Bournemouth har dominert kampene i større grad.

Liverpool dominerer brorparten av kampene sine, og Wilsons venstrefot kan komme til god nytte mot dyptliggende forsvarsmurer. Waliserens store drøm har alltid vært å spille for Liverpool, og det kan han få gjøre flere ganger dersom han blir i laget.

Se opp for kanonkuler!

I EKSTASE: Wilson jubler etter sitt første Premier League-mål.

I EKSTASE: Wilson jubler etter sitt første Premier League-mål.

Goalgetteren Brewster

Rhian Brewster fikk for alvor vist frem sitt gigantiske potensial forrige sesong. 

Etter en alvorlig ankel- og kneskade valgte 20-åringen å forsøke seg på utlån i Swansea i 2020. Den unge spydspissen ble fort en favoritt blant supporterne, og endte på 11 mål på 22 kamper. 

London-gutten har lagt på seg muskler og virker å være klar for å spille regelmessig fotball på det øverste nivået. Da vi snakket med Swansea Analytics i sommer hyllet han unggutten. 

– Brewster var strålende. Jeg må innrømme at jeg var usikker på hvor lang tid det ville ta ham å bli vant med Championship etter lite seniorfotball og hans langtidsskade. Det tok ikke lang tid før tvilen forsvant etter et mål 19 minutter inn i hjemmedebuten. 

– Han leder laget bra som en ensom spiss i et 4-2-3-1-system. Han håndterer det fysisk i dueller, og jakter alt av baller og presser iherdig hver gang han mister ballen, sa Swansea-supporteren vi snakket med. 

PRESENTASJON: Brewster viste seg frem for verden i Wales.

PRESENTASJON: Brewster viste seg frem for verden i Wales.

Brewster har fortsatt noen steg å ta, spesielt i kombinasjonsspillet, og Klopp la heller ikke skjul på at 20-åringen fortsatte måtte noen hakk opp i nivå. 

– Rhian har mye å lære, men han er en målscorer - det er det han er. Han må være mer involvert i kampene når han er på banen, men i avgjørende øyeblikk er han alltid på plass, sa han etter at den unge spissen hadde scoret to mål mot RB Salzburg. 

Dersom Rhian Brewster får muligheten vil Liverpools supportere bli kjent med en naturlig målscorer som kan omsette de vanskeligste av sjanser til scoring.

Han har vist at han er klar til å prøve seg på det øverste nivået. Spørsmålet er om det blir i Liverpool eller et annet lags drakt. 

Forbigått stopper

Nathaniel Phillips har blitt forbigått av unge Billy Koumetio i midtstopperkøen. Liverpool er åpne for å selge briten, men med skadeutsatte Liverpool-stoppere kan det bli muligheter for 23-åringen i den røde drakta dersom han ikke selges.

Den høyreiste midtstopperen var på utlån i VfB Stuttgart i 2. Bundesliga i 2019/20-sesongen, hvor han fikk omlag 1600 minutter. I tillegg fikk han førstelagsdebuten da Liverpool slo Everton i FA-cupen. 

Han kom seg helskinnet gjennom debuten, men fikk flere ganger problemer mot Everton-angriperne Dominic Calvert-Lewin og Richarlison.

DEBUT: Phillips startet på stopperplass da Liverpool slo Everton på Anfield.

DEBUT: Phillips startet på stopperplass da Liverpool slo Everton på Anfield.

Den unge midtstopperen har gode fysiske forutsetninger, har en presis høyrefot og kan ta for seg i dueller mot fysiske spisser. På den annen side sliter han med kjappe retningsforandringer og farten kan ikke måle seg med noen av Liverpools andre stoppere. 

Det var ikke en tillitserklæring fra Klopp da han valgte å ha 17-åringen Koumetio på benken fremfor den 23-årige midtstopperen. 

Phillips er nok den av spillerne i periferien som er lengst unna Klopps planer per dags dato, men han kan bli en nyttig mann å ha i bakhånd dersom stopperkrisen forverres. 

Spennende unggutter

Curtis JonesNeco Williams og Harvey Elliott presenterte seg for Liverpool-supporterne forrige sesong. Også denne sesongen har Liverpool noen spennende unggutter som kan få gjennombruddene. 

Leighton ClarksonJake Cain og Billy Koumetio har trent jevnlig med førstelaget og har høstet lovord fra Liverpools trenerteam. Herbie Kane har imponert på lån i Doncaster Rovers og Hull City, men tiden har sannsynligvis rent ut for midtbanespilleren som blir 22 år i november. 

Sepp van den Berg vil forsøke å spille seg nærmere Klopps planer, mens de unge spissene Paul Glatzel og Layton Stewart kan presentere seg for supporterne. Yasser Larouci er fortsatt i klubben, men med Kostas Tsimikas inn dørene forsvinner han sannsynligvis før overgangsvinduet stenger.

Forrige sesong fikk 18 akademispillere debuten for førstelaget, et antall som ikke vil overgås på lang tid, men en historisk tettpakket sesong med stor belastning på spillerne vil føre til muligheter for ungguttene. 

Få hadde et forhold til Neco Williams før forrige sesong - denne sesongen startet han Community Shield. Mot Lincoln City torsdag kveld kan vi få en pekepinn på hvilke spillere som kan bli denne sesongens store overraskelser.