Hele laget kan bli byttet ut til Lincoln-kampen - her er de som kan få sjansen

Jürgen Klopp elsker å rotere på laget i ligacupen. Her er spillerne som kan få sjansen i torsdagens kamp mot Lincoln.

22. sep 2020 kl 22.07 Jens Bessesen

Jürgen Klopp har for vane å rotere kraftig på laget når ligacup står på menyen, og torsdag vil trolig ikke bli noe unntak når Liverpool møter Lincoln i cupens tredje runde. Kampen er skvist inn mellom toppoppgjørene mot Chelsea og Arsenal, og Klopp kommer nok derfor til å spare så mange førstevalg som mulig. 

Vi har tatt en kikk på en rekke spillere som kan være aktuelle i torsdagens cupkamp:

Adrian, keeper - Det er forventet at andrekeeperen får spille kampen. Caomihin Kelleher kunne kanskje vært aktuell, men det er tvilsomt ettersom han er i aksjon for U21-laget tirsdag kveld. 

Neco Williams, høyreback - Waliseren har vist seg som bra backup for Trent Alexander-Arnold, som kan få verdifull hvile i midtuken. 

Sepp van den Berg, midtstopper - Spilte tre kamper i ligacupen i fjor og var involvert i pre-season. 

Nathaniel Phillips, midtstopper - Har blitt linket bort gjennom hele overgangsvinduet, men er fortsatt i klubben og kan få en sjanse til å imponere. 

Billy Koumetio, midtstopper - 17-åringen imponerte Jürgen Klopp gjennom sommeren. Har vært småskadet, men kan få sin debut for Liverpool.

Joe Gomez, midtstopper - Spilte åpningskampen mot Leeds, men var ikke med mot Chelsea på grunn av småskade. Ifølge Klopp var han i full trening igjen mandag. 

Rhys Williams, midtstopper - Spilte ikke U21-lagets kamp mot Wigan tirsdag. Neil Jones i Goal spekulerer på Twitter i om det kan bety at han er tiltenkt en plass i førstelagstroppen mot Lincoln. 

Kostas Tsimikas, venstreback - Grekeren var på benken mot Chelsea og mye tyder på at det blir offisiell Liverpool-debut mot Lincoln. 

Kostas Tsimikas kan få sin debut for Liverpool torsdag.

Kostas Tsimikas kan få sin debut for Liverpool torsdag.

Curtis Jones, midtbane - Fikk et innhopp da kampen mot Leeds sto og vippet. Har gjort seg fortjent til spilletid etter en imponerende presesason. 

Thiago Alcantara, midtbane - Blir muligens hvilt til Arsenal-kampen, men kan også få sin første kamp fra start etter det glitrende innhoppet mot Chelsea. 

James Milner, midtbane - Vil mest sannsynlig være kampens kaptein for å gi det unge laget rutine. 

Marko Grujic, midtbane - En annen som har blitt linket bort fra klubben, men som foreløpig ikke er solgt. Kan få muligheten til å vise seg fram for andre klubber her. 

Takumi Minamino, midtbane/angrep - Kommer trolig til å starte kampen etter at han fikk et innhopp mot Chelsea. 

Divock Origi, spiss - Har ikke fått minutter så langt i ligaen, men vil nok være skuffet om han ikke får spille kampen mot Lincoln. 

Harvey Elliott, kant - Ikke vært involvert i kamptroppene, men er ventet å være med i troppen mot Lincoln - og kanskje også fra start. 

Diogo Jota, kant - En gylden mulighet til å gi nysigneringen sin første kamp for Liverpool. 

Harry Wilson, kant - Virker som waliseren er på vei bort, men inntil noen kommer med et akseptabelt bud kan han være en bra mann å ha i troppen i ligacupen. 

Xherdan Shaqiri, kant - Aldri godt å vite hvordan skadesituasjonen til sveitseren er, men var tilbake i trening forrige uke og kan derfor være klar til dyst. 

Rhian Brewster, spiss - Enda en av spillerne som linkes kraftig bort. Men enn så lenge er han fortsatt Liverpool-spiller. 

Joel Matip og Alex Oxlade-Chamberlain er ute med skader. Jordan Henderson spilte bare 45 minutter mot Chelsea på grunn av en stram lårmuskel. 

– Ikke overrasket om det blir elleve endringer

I nyeste utgave av The Athletics podcast «The Red Agenda» blir det blant annet diskutert hvordan laget mot Lincoln vil se ut. James Pearce peker på at Jürgen Klopp vanligvis gjør en rekke endringer til kamper i hjemlige cuper.

– Jeg kan ikke se at den tilnærmingen vil endre seg denne sesongen. Med en tettpakket terminliste ser han på dette som en mulighet til å hvile førstevalgene, sier Pearce. 

Han sier valgmulighetene nå er større enn noen gang, fordi flere av spillerne som er ventet å forlate klubben fremdeles ikke har gjort det. 

– Adrian kommer til å spille i mål, mens Neco Williams og Tsimikas sannsynligvis også kommer til å spille. Vi kommer nok også til å se Curtis Jones, Origi og Milner, mens Harvey Elliott vil se på dette som en stor mulighet, sier Pearce.

– Jeg blir ikke overrasket dersom det blir elleve endringer på laget. Klopp ser nok på det store bildet og inn mot kampen mot Arsenal på mandag, sier han. 

I fjor møtte Liverpool MK Dons i tredje runde i cupen. Da stilte de med følgende lag: 

Kelleher - Hoever, Gomez, Lovren, Milner - Oxlade-Chamberlain, Lallana, Keita - Elliott, Brewster, Jones. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]