Den vanskelige andresesongen: I snitt tar ligamesteren nesten 20 poeng mindre sesongen etter

Det krever ekstremt mye å vinne en Premier League-tittel, såpass at de fleste vinnerne de siste ti årene har gått på en real smell sesongen etter.

De ti siste årene er det kun Pep Guardiola & Manchester City som har klart kraftprøven å forsvare et Premier League-gull. Liverpool.no har sett nærmere på hvordan tittelforsvareren har gjort det i den påfølgende sesongen, og det lover ikke godt for Liverpools år.

Premier League-vinnere siste sesonger:

2010: Chelsea (Carlo Ancelotti) 86 poeng 
2011: Manchester United (Alex Ferguson) 80 poeng
2012: Manchester City (Roberto Mancini) 89 poeng
2013: Manchester United (Alex Ferguson) 89 poeng
2014: Manchester City (Manuel Pellegrini) 86 poeng
2015: Chelsea (José Mourinho) 87 poeng
2016: Leicester City (Claudio Ranieri) 81 poeng
2017: Chelsea (Antonio Conte) 93 poeng
2018: Manchester City (Pep Guardiola) 100 poeng
2019: Manchester City (Pep Guardiola) 98 poeng
2020: Liverpool (Jürgen Klopp) 99 poeng

Poengsummene viser at det har blitt stadig tøffere å vinne ligaen. Faktisk hadde Liverpools andreplass i 2019 med 97 poeng holdt til gull i samtlige sesonger med unntak av 2018 og 2019.

Den vanskelige andresesongen

2010 til 2011: Chelsea -15 poeng
Fra ligavinner med 86 poeng til 2.-plass og 71 poeng

Chelsea kom fra en litt skuffende 3.-plass bak Liverpool og Manchester United i 2009, i en sesong hvor tre forskjellige menn, Luiz Felipe Scolari, Ray Wilkins, og Guus Hiddink, ledet klubben i løpet av sesongen. I løpet av sommeren har de forsterket seg med Daniel Sturridge, Yuri Zhirkov og Nemanja Matić.

Under Carlo Ancelottis ledelse vant de The Double og satte flere rekorder på veien. Italienerens mannskap, med Didier Drogbra, Frank Lampard, Florent Malouda og Nicholas Anelka i spissen, scoret hele 103 ganger. Hele 68 av målene kom på Stamford Bridge, og de endte sesongen med den imponerende målforskjellen +71.

Aston Villa ble slått 7-1, Stoke 7-0 og Wigan 8-0. Likevel så skilte det kun ett poeng ned til Manchester United på 2.-plass.

Den påfølgende sesongen starter sterkt med fem strake seirer, før det blir tap borte mot Manchester City. En forfordelig november ødelegger mye av sesongen. Måneden starter med 0-2 på Anfield før det blir knepen seier over Fulham, 0-3 hjemme for Sunderland, bortetap mot Birmingham og uavgjort mot Newcastle.

Klubben tar grep. I januar setter de overgangsrekord og henter Fernando Torres fra Liverpool. David Luiz kommer også fra Benfica.

Avslutningen blir likevel tøff. Ancelotti må se sitt lag karre seg til kun et poeng på de tre kampene i mai. Etter den siste kampen får han sparken, til tross for ligasølvet 9 poeng bak Manchester United.

2011 til 2012: Manchester United +9 poeng
Fra ligavinner med 80 poeng til 2.-plass og 89 poeng

I 2010 blir Sir Alex Ferguson historiens lengstsittende trener i Manchester United. Laget hans er bunnsolide hjemme og vinner samtlige kamper på Old Trafford, med unntak av 1-1 mot West Bromwich. Det fører dem til en klar tittel med 9 poeng ned til Chelsea.

Mye av æren går til Dimitar Berbatovs scoringer, men sommerkjøpet Javier Hernández bidrar også overraskende godt for ligamesteren.

Neste sommer blir troppen fornyet med yngre navn som Phil Jones, Ashley Young og David de Gea inn. Rutinerte karer som Edwin van der Sar, Owen Hargreaves, Wesley Brown og John O’Shea takker for seg.

Sesongen byr på flere overraskelser for djevlene som ender på 3.-plass i en Champions League-gruppa med Benfica, Basel og Oțelul Galați. Det betyr Europa League for United for første gang siden 1995/1996. I ligaen så går det på skinner, helt til det blir brutalt stopp i byderbyet 23. oktober. Manchester City vinner hele 6-1 og tar sin største seier på Old Trafford siden 1955.

United taper kun tre ganger før lagene skal møtes på nytt 30. april. City-kaptein Vincent Kompany stanger inn kampens eneste scoring og det er duket for en dramatisk avslutning med to runder igjen. En innspurt som de fleste husker den dag i dag. 

På overtid leder Queens Park Rangers 2-1. United slår Sunderland 1-0 og er på vei mot sin 20. ligatittel. Så kriger Edin Džeko inn 2-2, før Sergio Agüeros øyeblikk kommer. Resten er Premier League-historie. Ferguson klarer kunststykket å ta 9 poeng mer enn forrige gullsesong, men Manchester City har bedre målforskjell og tar sin første ligatittel noensinne.

KAN KNAPT TRO DET: City-benken eksploderer da Sergio Agüero avgjør ligaen med det som er et av sesongens siste spark.

KAN KNAPT TRO DET: City-benken eksploderer da Sergio Agüero avgjør ligaen med det som er et av sesongens siste spark.

2012 til 2013 Manchester City -11 poeng
Fra ligavinner med 89 poeng til 2-.plass og 78 poeng

Dette er året hvor Manchester City virkelig presenterer seg og klubben har igjen brukt store summer på overganger. Gaël Clichy, Sergio Aguëro, Samir Nasri, Owen Hargreaves og Stefan Savić ankommer alle før sesongstart.

I løpet av de 14. første kampene er det kun Fulham og Liverpool som klarer uavgjort mot City-maskineriet. Resten blir vunnet. 

Våren 2012 så trøbler det litt for gulltoget. Mars byr på to seirer, to uavgjorte og et tap. Når april åpner med 0-1 mot Arsenal så er gullet i ferd med å gå til den andre delen av Manchester, men City tar seg sammen og vinner de seks siste kampene med målforskjellen 18-3. Inkludert det avgjørende byderbyet og den dramatiske siste dagen.

City er igjen aktive på overgangsmarkedet, men det kan diskuteres hvor vellykket denne sommeren er. Javí Garcia, Scott Sinclair, Jack Rodwell, Maicon og Matija Nastasić er blant dem det cashes ut for, mens Adam Johnson, Mario Balotelli, Emmanuel Adebayor og Nigel de Jong drar.

Tre uavgjorte på de første fem rundene gjør at presset øker på suksesstrener Roberto Mancini. Høstformen er god, men gullet blir på langt vei avgjort i løpet av det tøffe vinterprogrammet. I løpet av desember går City på to tap og spiller en uavgjort.

Når laget går på en overraskende smell på Wembley og taper FA-cupfinalen mot Wigan 0-1, så får Mancini sparken. Brian Kidd leder de lyseblå i sesongens to siste ligakamper, men det er uansett langt opp til byrival United.

2013 til 2014 Manchester United -25 poeng
Fra ligavinner med 89 poeng til 7.-plass og 64 poeng

Etter å ha tapt ligaen på målforskjell er det et revansjesugent United. Et godt sommervindu med Shinji Kagawa og Robin van Persie inn legger grunnlaget for klubbens 20. tittel. Robin van Persie netter 26 ganger og blir ligaens toppscorer. 

United klarer den sjeldne bragden å tape Premier League-åpningen, men likevel vinne ligaen. Ingen andre lag har klart det samme. Sesongen har likevel en skyggeside, selv om man vinner tittelen suverent. Ferguson annonserer at han vil gi seg etter nesten 27 år i klubben. Evertons David Moyes blir lansert som hans etterfølger.

Det lover godt for Moyes på Old Trafford. Laget er det samme, i tillegg til at han forsterker med å ta med seg Marouane Fellaini.

Swansea blir slått 4-1 i åpningen og Van Persie fortsetter der han slapp med to nye mål. Så blir det målløst mot Chelsea og tap på Anfield. Etter det scorer Van Persie igjen når Crystal Palace blir slått, men så går de på to strake tap mot City og West Bromwich. United er i trøbbel og i januar kjøper de Juan Mata fra Chelsea. 

I mars blir man ydmyket hjemme av både Liverpool og Manchester City, 0-3 i begge oppgjørene. 20. april er det slutt for Moyes etter 0-2 borte mot hans gamle klubb Everton. Ryan Giggs får ansvaret for resten av sesongen, men det ender med en 7.-plass, klubbens dårligste ligaplassering siden 1990.

OMSTRIDT: José Mourinho er både kontroversiell og suksessfull i England.

OMSTRIDT: José Mourinho er både kontroversiell og suksessfull i England.

2014 til 2015 Manchester City -7 poeng
Fra ligavinner med 86 poeng til 2.-plass og 79 poeng

Gullet kommer tilbake til Etihad etter større utlegg for Jesús Navas, Álvaro Negredo, Stevan Jovetić, Martín Demichelis og Fernandinho. Manuel Pellegrinis menn scorer mye, anført av Yaya Touré, og det er første gang i Premier League-historien at et lag har tre spillere som scorer over 15 mål. Det blir likevel kamp til døra med et Liverpool som også scorer i bøttevis.

13. april vinner Liverpool 3-2 i et intenst oppgjør på Anfield. City følger opp med 2-2 mot Sunderland og i Liverpool så forbereder byen seg på det etterlengtede gullet. Pellegrini får snudd skuta og vinner de fem siste. En slukøret Brendan Rodgers må se pokalen glippe med hjemmetap mot Chelsea og 3-3 på Selhurst Park. To poeng skiller lagene.

Som regjerende mester bruker City sjekkheftet flittig og Bacary Sagna, Fernando, Willy Caballero, Frank Lampard, Wilfired Bony og Eliaquin Mangala forsterker troppen.

Etter to seirer i starten så lugger det litt for mesteren. Det blir tap mot Stoke og uavgjort mot både Arsenal og Chelsea. Høsten og vinteren avsluttes sterkt, men våren senker gullambisjonene. Fra 1. mars går City på fire strake bortetap, mot Liverpool, Burnely, Crystal Palace og Manchester United. 

Det hjelper lite at hjemmekampene vinnes og at man avslutter sesongen med seks strake triumfer. Chelsea har avgjort det og Mourinho har tatt tittelen tilbake.

2015 til 2016 Chelsea -37 poeng
Fra ligavinner med 87 poeng til 10.-plass og 50 poeng

Forandringene råder hos Chelsea og Demba Ba, Romelu Lukaku, Samuel Eto’o, Ashley Cole, Ashley Cole og klubblegenden Frank Lampard forlater alle Stamford Bridge. Inn kommer Cesc Fàbregas, Filipe Luís, Loïc Rémy og Diego Costa. José Mourinho har fått laget slik han ønsker seg og da går det unna. 

Chelsea går på sitt første ligatap først i desember. Etter at de ryker 5-3 borte mot Tottenham i et utrolig Londonderby, så er de ubeseiret frem til 0-3 borte mot West Bromwich i mai, og da er ligaen avgjort. Med en fantastisk Eden Hazard og ligaens beste forsvar, så er det femte ligagullet et faktum for Roman Abramovich.

Den store forandringen før gullet skal forsvares er at Petr Čech drar til Arsenal etter å ha vært i Chelsea siden 2004. Pedro er likevel en dyr signering og Radamel Falcao ankommer på lån. En viss Mohamed Salah sendes for øvrig på utlån til Roma, etter å ha vist lovende takter på lån i Fiorentina.

Laget vinner kun en av de fem første, og i Mourinhos 200. Premier League-kamp så vinner Crystal Palace 2-1 på Stamford Bridge i august. Det er kun Mourinhos andre hjemmetap som Chelsea-trener, men nå er det blytungt. De blå står med åtte poeng av 24 mulige. Det er kun fire ned til streken.

Christian Benteke scorer et og Philippe Coutinho to ganger på Stamford Bridge i oktober. De røde reiser derfra med 3-1 i det som er Jürgen Klopps første ligaseier med Liverpool. I desember så er Chelsea nummer 14. med åtte tap på 15 kamper. Stjernen Eden Hazard har ikke scoret på 25 kamper i alle turneringer.

17. desember får Mourinho sparken og Guus Hiddink overtar roret. Han fører Chelsea ubeseiret gjennom vinteren og helt frem til april. Fallet er likevel enormt i både tabellplassering og poengsum.

5001/1: Ingen trodde det skulle skje, men plutselig var Leicester City Premier League-mestre og King Power International Group fikk vise frem pokalen i Bangkok.

5001/1: Ingen trodde det skulle skje, men plutselig var Leicester City Premier League-mestre og King Power International Group fikk vise frem pokalen i Bangkok.

2016 til 2017 Leicester City -37 poeng
Fra ligavinner med 81 poeng til 12. plass og 44 poeng

En skrell av dimensjoner skulle treffe fotball-Europa. Leicester City hadde under Nigel Pearsons ledelse blitt nummer 14. i Premier League, 46 poeng bak ligavinner Chelsea. Italienske Claudio Ranieri var en respektert trener som hadde vunnet flere lavere divisjoner, men aldri en toppserie.

Klubben, med eiere fra Thailand, var aktive og i løpet av sommeren 2015 ble Christian Fuchs, Robert Huth, Shinji Okazaki, N’Golo Kanté, Demarai Gray, Daniel Amartey, Yohan Benalouane og Gökhan Inler tilført troppen. I januarvinduet 2014 hadde de plukket opp en viss Riyad Mahrez fra franske Le Havre for rundt £400 000, og tilbake i 2012 ble en spiss ved navn Jamie Vardy hentet fra Fleetwood Town for rundt £1 million.

Revene åpnet bra og toppet ligaen etter første runde. Sunderland ble slått 4-2 og både Mahrez og Vardy var på scoringslista. De skulle prege mirakelsesongen og Ranieris lag var aldri dårligere enn nummer seks i løpet av sesongen. Leicester gikk kun på tre ligatap, hjemme og borte mot Arsenal, og på Boxing Day senket Christian Benteke dem på Anfield. 

2. mai var det avgjort da Tottenham kun klarte uavgjort mot Chelsea. Leicesters første ligatittel noensinne, 5000/1 hadde blitt en realitet. Jamie Vardy satte i tillegg rekord med å score i 11 kamper på rad. Riyad Mahrez ble den første afrikaneren som ble kåret til årets spiller av spillerforeningen.

Neste sesong var nærmest dømt til å bli en nedtur og det startet med at ryddegutten på midten, N'Golo Kanté, lot seg lokke til Chelsea. Igjen kom det mange navn inn på King Power Stadium, men denne sommeren traff man litt dårligere på blant andre Ron-Robert Zieler, Luis Hernández, Ahmed Musa, Wilfred Ndidi, Bartosz Kaputska, Rául Uche, Nampalys Mendy og rekordkjøpet Islam Slimani.

Sesongen starter med 1-2 mot Hull City og følges opp av 0-0 mot Arsenal, før årets første seier kommer mot Swansea 2-1. Så bærer det til Anfield hvor de blir utklasset 4-1 av Jürgen Klopps menn. Roberto Firmino, Sadio Mané og Adam Lallana står for målene. Denne sesongen er Leicester aldri bedre enn nummer 9. I stedet flørter de med nedrykksstreken. Før jul vinner de kun tre seriekamper.

2017 starter forferdelig. Etter 0-0 på Riverside går revene på fem strake tap med målforskjellen 0-12. 23. februar er det over for Ranieri som fortsatt har stor støtte blant fansen etter ligatittelen. Assistent Craig Shakespeare tar over midlertidig. I hans første kamp venter Liverpool.

Jamie Vardy scorer to ganger mot Liverpool og Leicester vinner 3-1. Den første ligaseieren siden desember og Vardy bryter en rekke på 637 minutter uten mål i alle konkurranser. Shakespeares lag vinner fem strake før de går på det første nederlaget, borte mot Everton i april. Laget tar seg også til kvartfinalen i Champions League hvor det blir stopp mot Atlético Madrid med 1-2 sammenlagt. Det er nok til at han får jobben på permanent basis.

2017 til 2018 Chelsea -23 poeng
Fra ligavinner med 93 poeng til 5.-plass og 70 poeng

Antonio Conte vant tre strake ligagull med Juventus og forlot landslaget etter EM 2016. Hans tøffe stil skulle passer godt i en sesong hvor Chelsea ikke spilte i Europa for første gang siden 1996/1997.

Sommeren ble brukt godt og Michy Batshuayi, David Luiz, Marcos Alonso og den ferske ligamesteren N’Golo Kanté gir ny energi til stallen. For øvrig blir Mohamed Salah solgt til Roma i august.

Italienerens lag, anført av Eden Hazard og Diego Costa, var et velsmurt maskineri og startet sesongen med tre seire og en uavgjort, før det ble stopp da Liverpool vant 2-1 på Stamford Bridge og Arsenal vant byderbyet 3-0. Etter det vant Chelsea 13 på rad, inkludert 4-0 over Manchester United og 5-0 over Everton. Fra 12. serierunde leder de ligaen og forblir på toppen resten av sesongen.

For neste sesong så er målet å bygge et lag som kan forsvare tittelen, og samtidig håndtere spill i Europa. Willy Caballero, Antonio Rüdiger, Tiémoué Bakayoko, Álvaro Morata, Davide Zappacosta og nok en tidligere Leicester-vinner i Danny Drinkwater blir hentet inn. Den største forandringen er likevel av klubblegenden John Terry har forlatt klubben etter 22 år.

Når Burnley gjester «brua» i sesongåpningen forventer de fleste tre poeng, men til pause har Gary Cahill blitt utvist og gjestene scoret tre ganger. Chelsea rister av seg åpningen og vinner fire av de fem neste. Høsten og juleprogrammet byr på solid poengfangst.

Mye av sesongen faller sammen på nyåret. Fra 31. januar taper Chelsea fire av de fem neste. I Champions League blir det brutalt stopp i utslagsrunden mot Barcelona. Chelsea klarer 1-1 hjemme, men i Spania har Lionel Messi show og Barca vinner 3-0. Sesongen før så leverte duoen Diego Costa og Eden Hazard 36 ligamål. Når Costa forsvinner tilbake til Atlético Madrid blir ikke bidragene hans erstattet. Morata og Hazard står sammen for 23 scoringer. Totalt scorer de blå 62 ganger i ligaen, mot 85 i gullsesongen.

5.-plass i Premier League er en skuffelse, fem poeng bak Liverpool som kniper den viktige 4.-plassen. Trøsten, og trolig det som redder Contes jobb, er at Chelsea vinner FA-cupen 19. mai. Eden Hazard avgjør en tett finale mot Manchester United.

ITALIENSK SUKSESS: Chelsea avgjør ligaen på The Hawthorns mot West Bromwich og nok en italiensk trener lykkes i London.

ITALIENSK SUKSESS: Chelsea avgjør ligaen på The Hawthorns mot West Bromwich og nok en italiensk trener lykkes i London.

2018 til 2019 Manchester City -2 poeng
Fra ligavinner med 100 poeng til nytt ligagull og 98 poeng

1. februar 2016 skriver Pep Guardiola under på at han vil lede City når 2016/2017-sesongen starter. Etter tre strake ligatitler i Tyskland skal han nå forsøke seg i England. Sjekkheftet blir gjort klart og Ederson, Bernardo Silva, Kyle Walker, Danilo, Benjamin Mendy og Aymeric Laporte står på handelista.

Guardiola nøler ikke med å sette sitt preg på Premier League. Brighton blir slått 2-0 i åpningen, før City spiller 1-1 mot Everton. Så vinner City like godt de 18 neste kampene. De scorer for moro skyld. Liverpool blir slått 5-0, Watford 6-0, Crystal Palace 5-0, Stoke 7-2, Swansea 4-0, Tottenham 4-1, Bournemouth 4-0. Fra 5. serierunde og ut så er Guardiolas gutter på førsteplass.

Først 14. januar kommer det første liganederlaget. Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah scorer i en vill kamp på Anfield som ender 4-3. Etter det taper City kun en ligakamp til, derbyet hjemme mot United i april, 2-3.

Selv om José Mourinho leder Manchester United til 81 poeng, så har Manchester City vunnet sin tredje ligatittel på suverent vis. Laget setter en rekke rekorder. 100 poeng, 50 bortepoeng, 19 poeng ned til andreplassen, 32 seire, 16 borteseire, 18 strake og +79 i målforskjell. De får tilnavnet «The Centurions», og den eneste nedturen er at Liverpool vinner hele 5-1 sammenlagt i kvartfinalen i Champions League.

Så klarer Guardiola og City det som alle har slitt med i nyere tid. De forsvarer ligagullet og vinner i tillegg samtlige engelske trofeer, ligacupen, Community Shield og FA-cupen.

Færre spillere tilføres førstelaget, men Riyad Mahrez er likevel en solid forsterkning før det som skal bli en av de mest spennende sesongene på lenge. City blåser ut av startblokkene og slår Arsenal 2-0 og Huddersfield 6-1. Utfordringen er at Liverpool gjør det samme. Når lagene møtes på Anfield i oktober står Liverpool med seks seire og en uavgjort. Guardiola «safer» og kommer seg fra Liverpool med 0-0.

I løpet av desember måned taper City hele tre ganger. Det er Liverpool som er i føringen, og mellom desember og slutten av februar så er City på andreplass. 3. januar snur momentet, i toppoppgjøret. Sergio Agüero, Leory Sané og Roberto Firmino scorer og Guardiola er på skuddhold. Når kalenderen bytter år vinner City samtlige kamper, med unntak av Newcastle borte i slutten av januar. 

Liverpool taper kun en ligakamp hele sesongen, mot nettopp City. Men fra slutten av januar og til byderbyet mot Everton i mars, så blir det fire poengdelinger. Det er nok til at City kan forsvare tittelen, med ett fattig poeng.

2019 til 2020 Manchester City -17 poeng
Fra ligavinner med 98 poeng til 2.-plass og 81 poeng

Etter to så intense og sterke sesonger var det krevende for Guardiola å følge opp. Liverpool skulle få sin revansje og Jürgen Klopp skulle bryte den lange ventetiden.

Selv om City forynget seg med kjøp av João Cancelo, Rodri og Angeliño, så var det et merkbart tap for garderoben at Vincent Kompany forlot klubben. Kompany hadde vært i City siden 2008 og var en av de sentrale skikkelsene i klubbens moderne suksess.

I ligaåpningen så var det ingen tegn til problemer. West Ham ble feid av sin egen hjemmebane med 5-0, og det var faktisk den eneste gangen City var på toppen av tabellen denne sesongen. Alt i neste runde kommer det første poengtapet da Tottenham klarer 2-2 på Etihad.

I september overrasker nyopprykkede Norwich med å ta alle poengene, 3-2, på Carrow Road. Oktober byr på et nytt nederlag mot Wolverhampton, og i november kommer den første prøven mellom Klopp og Guardiola. Fabinho, Mohamed Salah og Sadio Mané avgjør storkampen før Bernardo Silva reduserer. Når City går på to nye tap i desemeber, mot Manchester United og Wolves, så har Liverpool stukket av gårde og det virker avgjort. Det eneste som kan se ut til å hindre Liverpool-gull er koronaviruset som setter verden på pause.

Til slutt så går City på hele ni ligatap, mot kun fire sesongen før, og ender 18 poeng bak Liverpool. De scorer hele 102 ganger, men antall baklengs stiger fra 23 til 35. Klopp klarer å skvise to poeng til ut av laget sitt, fra andreplass med 97 poeng til suverent ligagull med 99.

VENTETIDEN ER OVER: 25. juni og Liverpool eksploderer i ekstase og glede etter 30 år.

VENTETIDEN ER OVER: 25. juni og Liverpool eksploderer i ekstase og glede etter 30 år.

Andresesongen for regjerende mester:

2010 Chelsea (Carlo Ancelotti) 86 poeng - 2011 (Ancelotti) 2.-plass 71 poeng
2011 Manchester United (Alex Ferguson) 80 poeng - 2012 (Ferguson) 2.-plass 89 poeng
2012 Manchester City (Roberto Mancini) 89 poeng - 2013 (Mancini/Brian Kidd) 2-.plass 78 poeng
2013 Manchester United (Alex Ferguson) 89 poeng - 2014 (David Moyes/Ryan Giggs) 7.-plass 64 poeng
2014 Manchester City (Manuel Pellegrini) 86 poeng - 2015 (Manuel Pellegrini) 2.-plass 79 poeng
2015 Chelsea (José Mourinho) 87 poeng - 2016 (Mourinho/Guus Hiddink) 10.-plass 50 poeng
2016 Leicester City (Claudio Ranieri) 81 poeng - 2017 (Ranieri/Craig Shakespeare) 12. plass 44 poeng
2017 Chelsea (Antonio Conte) 93 poeng - 2018 (Conte) 5.-plass 70 poeng
2018 Manchester City (Pep Guardiola) 100 poeng - 2019 (Pep Guardiola) Forsvarte tittelen 98 poeng
2019 Manchester City (Pep Guardiola) 98 poeng - 2020 (Guardiola) 2.-plass 81 poeng
2020 Liverpool (Jürgen Klopp) - ?

Ekspertene tror at det vil stå mellom de to gigantene igjen denne sesongen. Klopp mot Guardiola. Liverpool mot Manchester. Begge lagene og trenerne har presset maks ut av sesongene sine nylig, hvem klarer en runde til?