Går hardt ut mot Nevilles analyse:«Respektløst»

Echo-skribent Ian Doyle går hardt ut mot Gary Nevilles analyse av Liverpool-laget.

10. sep 2020 kl 13.43 Jens Bessesen

Gary Neville sier det vil være en overmenneskelig prestasjon om Liverpool klarer å forsvare tittelen denne sesongen - med mindre de signerer en verdensklassespiller. For eksempel Thiago. 

Gjennom en karriere med mange trofeer lærte Neville hvor vanskelig det er å følge opp en gullsesong. Han mener det Liverpool har gjort de siste årene er prestasjoner som er vanskelig å opprettholde lenge. 

– Først kom de til Champions League-finalen, så vant de året etter, og så vant de Premier League. Det koster mye mentalt for nesten den samme gruppen over tre år. Å be dem gjøre det igjen med samme standard vil kreve en overmenneskelig prestasjon, sier Neville til Guardian

– Vil gi verdensklasse i alle lagdeler

Han sier en liten nedgang i prestasjonene vil være naturlig. 

– Med mindre de kan gjøre noe for å gi troppen et løft, og der hadde Thiago vært mannen. Han er verdensklasse og kan gi dem noe de mangler i den posisjonen, sier han. 

– De har verdensklasse i mål, i forsvar og i angrep og har gode midtbanespillere, men Thiago er et steg opp. Han kan vikrelig kontrollere kamper, sier Neville. 

På bakgrunn av disse faktorene holder Neville Manchester City som favoritt i årets Premier League, selv om han er bekymret for de lyseblå sitt forsvar. 

– Forrige sesong dro Vincent Kompany fra klubben og Aymeric Laporte ble skadet. Men de var ikke i nærheten av det de har vært med tanke på gjenvinning. Nå tror jeg Pep Guardiola vil slå tilbake, sier Neville. 

«Respektløst»

Skribent i Liverpool Echo, Ian Doyle, reagerer på Nevilles analyse og kaller det respektløst. Doyle mener Neville ikke kan ha fått med seg Jürgen Klopps måte å sette opp laget på. 

– Med tanke på hvordan Klopp setter opp laget er midtbanen kanskje de han krever mest av, både taktisk og fysisk, skriver Doyle i en kommentar

– Men når man ser noen av analysene virker det som et under at Klopp har vunnet noe som helst de siste 18 månedene, skriver han. 

Doyle legger til at alle lag ville blitt styrket av Thiago. Men at et lag som har tatt 196 poeng på to sesonger ikke kunne klart nettopp det uten en velfungerende midtbane. 

– Liverpools midtbanespillere stjeler kanskje ikke overskriftene, men når det kommer til å hjelpe Klopp å vinne trofeer fortjener de mer respekt, skriver Doyle. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]