Klopps resultater på Stamford Bridge

Etter at Jürgen Klopp ankom Merseyside har det vært stort sett hyggelige kamper mot Chelsea i London.

Jürgen Klopp overtok tøylene etter Brendan Rodgers i oktober 2015 og siden den gang har han møtt Chelsea 13 ganger. Resultatet har vært seks seire, tre tap og fire uavgjort.

Tre av Klopps seire har kommet på Stamford Bridge.

VAR-annullering

I forrige sesong var det en fantastisk scoring fra Trent Alexander-Arnold og en heading fra Firmino som skulle til for å ta alle tre poengene med seg hjem til Liverpool. Bare et par minutter før Firmino kunne sette inn 2-0-målet, hadde Chelsea scoret. Etter at VAR tok en titt på nettkjenningen fra Azpilicueta, ble målet annullert.

Chelsea reduserte i det 71. minutt men det holdt ikke. Liverpool fortsatte sin ubeseirede rekke i Premier League, som skulle stå seg i fem måneder til.

OmTRENT PERFEKT: En frispak-kombinasjon mellom Salah og Alexander-Arnold førte til en glimrende scoring fra sistnevnte på Stamford Bridge i 2019.

Føltes som seier

I september 2018 ble det uavgjort på Stamford Bridge, men for mange Liverpool-fans føltes det som en seier.

De blåkledde tok ledelsen etter 25 minutter ved Eden Hazard. Liverpool spilte godt, men hjemmelaget la seg dypt og nektet å gi de røde mye spillerom. I det 85. minutt valgte Klopp å James Milner av banen. Inn kom Daniel Sturridge og det ga umiddelbart resultater. Omtrent ut av ingenting, skøyt han til fra distanse. Ballen gikk i lengste hjørne, og borteseksjonen gikk av hengslene. Et bilde av en fot i været gikk viralt på sosiale medier. Det ble poengdeling, men føltes som seier.

Ubetydelig tap

I mai 2018 gikk Klopp på sitt så langt eneste tap på Stamford Bridge, men det var det ikke mange med Liverpool-sympatier som brydde seg nevneverdig om.

Noen dager tidligere hadde nemlig Liverpool kvalifisert seg for finalen i Champions League, til tross for et 2-4-tap i Roma. At Olivier Giroud scoret kampens eneste mål i 1-0-tapet la ingen nevneverdig demper på stemningen i Liverpool.

Kapteinens kule

September er måneden for Londonturer for Liverpool. Også i 2016 var det en tur på brua som sto på agendaen da Klopp og co skulle møte Antonio Contes Chelsea.

Liverpool åpnet målprotokollen med en scoring fra Dejan Lovren i det 17. minutt men det er det som skjedde 20 minutter senere som kampen blir husket for. Gary Cahill klarerte, men ballen landet på Kaptein Hendersons støvel på 30 meter. Han dempet ballen før han drælte til. Ballen gikk i en praktfull bue over Courtois før den duppet ned i krysset. Helt perfekt. Den eneste bedre enn målet var feiringen. Henderson så fullstendig besatt ut der han sprintet av gårde, gravalvorlig, før han slang seg ned på knærne.

LIDENSKAP: Ingen tvil om hvor mye det betyr for Jordan Henderson.

Chelsea reduserte etter en times spill, men det var ikke nok til å ta poeng fra de røde.

Knask og knep

I oktober 2015, etter bare et par uker i jobben, var det tid for Klopps første møte med London-laget som Liverpool-manager. Det var Halloween, og det var Liverpool som var klare til å stå for rampestrekene. Lenge så det ikke sånn ut.

Chelsea tok ledelsen etter bare fire minutters spill. På overtid av overtiden i første omgang, utlignet Liverpool med en herlig scoring fra Philippe Coutinho etter pasning fra landsmannen Firmino. Da det gjenstod et drøyt kvarter av kampens ordinære tid, fikk Coutinho ballen nok en gang. Denne gangen skjøt han, via Terry, og i mål. Ti minutter senere datt det enda et godteri ned i Liverpool-supporternes godtepose da Christian Benteke la på til 3-1.

Det ble med andre ord en knallstart for Klopp på Stamford Bridge, og seieren var Liverpools første på brua siden 2011.