– Respekten jeg har for Jürgen Klopp vil aldri forandre seg

Før kampen mellom Liverpool og Chelsea på Stamford Bridge har Frank Lampard nok en gang snakket om sin beundring for Jürgen Klopp.

20. sep 2020 kl 13.49 Mari

Det gikk hett for seg på sidelinjen da lagene sist møttes. Lampard gikk til verbalt angrep på Jürgen Klopps assistent Pep Lijnders, og sa etter kampen at Liverpool ikke må bli for arrogante.

Den relativt dårlige stemningen fortsatte på overgangsmarkedet, hvor Klopp hevdet at Liverpool ikke kunne bruke like mye penger som andre lag for klubben ikke var «eid av hele land eller oligarker». Lampard svarte med at Liverpools historie var fantastisk, men «det er en historie som har brukt mye penger på spillerkjøp.»

Til tross for litt slenging med leppa her og der, er Lampard full av respekt for Klopp.

– Det han har gjort så langt i Liverpool har vært utrolig og det er hans fortjeneste som midtpunktet i klubben og for det individuelle talentet de har hentet inn, sa han på pressekonferansen fredag.

– Sånn er verden vi lever i at det er mye sendetid å fylle med rivalisering. Det kan granskes på alle måter.

– Men det er ingenting i det for meg. I konkurransens hete i løpet av 90 minutter kan det koke litt over i forskjellige retninger. Men respekten jeg har for Jurgen Klopp vil aldri forandre seg.

– En fin utfordring

– Jeg føler ikke at det er en kamp for å måtte bevise noe, det er bare sesongens andre kamp, sa Lampard på pressekonferansen hvor det ble klart at Chelsea må klare seg uten Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Christian Pulisic og Thiago Silva. Timo Werner skal være klar igjen etter en liten skade han pådro seg i forrige kamp.

– På mandag var vi i pre-season-form når det gjelder kondisjon. Nå skal vi møte laget som var best i landet forrige sesong, sier Lampard. Forrige mandag møtte Chelsea Brighton & Hove Albion i sin første kamp for sesongen som Londonlaget vant 3-1.

– Det er en fin utfordring. Vi gjorde det ganske bra mot Liverpool i fjor. Det er er utfordring å få tre poeng fra et topplag.

Lagene møttes fire ganger i løpet av forrige sesong. Liverpool vant tre av dem, to kamper i ligaen og da de møttes i Supercupen. Chelsea slo til gjengjeld Liverpool ut av FA-cupen i mars.

Chelsea - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]