I dag møtes de igjenFrank Lampards Liverpool-konflikt

Stemningen mellom Frank Lampard og Liverpool har surnet de siste månedene.

Før Liverpool tok i mot Chelsea på Anfield den 22. juli, publiserte liverpool.no en artikkel om det relativt gode forholdet mellom Frank Lampard og Liverpool. Siden den gang har det surnet.

Krangel på sidelinjen

I dag møtes Liverpool og Chelsea i ligaens andre runde. Forrige gang lagene møttes gikk det hett for seg... På sidelinjen.

Drøye halvtimen var spilt da Sadio Mané ble felt av Mateo Kovacic og fikk frispark i farlig posisjon. Da tente Chelsea-manager Frank Lampard på alle plugger. Videobilder viser at Lampard henvender seg til Klopps assistent Pep Lijnders flere ganger, og blant annet roper «It’s not a f*cking foul. I`m not asking you» («Det var ikke frispark. Jeg spurte ikke om din mening.»), tydelig uenig i dommer Andre Marriners avgjørelse og rasende over noe som ble sagt eller gjort av Lijnders.

Klopps gjentatte bønn om at Lampard skulle «calm down, calm down» ble ikke hørt. Liverpools benk kunne bare holde kjeft og dra til helvete, mente Lampard.

Da Trent Alexander-Arnold scoret på det påfølgende frisparket, feiret Lijnders hemningsløst, litt i retning Lampard. Klopp ba assistenten roe seg og sette seg ned, men Lijnders hadde funnet seg til rette godt under huden til Lampard.

I et intervju etter kampen advarte Lampard Liverpool mot å bli «for arrogante».

– Kunne håndtert det annerledes

Det var en smått angrende synder som møtte til pressekonferanse et par dager senere. Der sa Lampard at han angret på ordbruken.

– Når det gjelder å lidenskapelig forsvare laget mitt så angrer jeg ikke, jeg kunne kanskje håndtert det annerledes og holdt noen ord inne.

– Noen har rapportert at jeg var sint for at Liverpool feiret. Det stemmer ikke. Jeg synes Liverpool skal feire så mye de vil etter sesongen de har hatt. De kan feire som de gjorde etter kampen, de kan feire hvert mål de scorer, de kan feire som da de vant for en måned siden, og som de prater om å feire i fremtiden med supporterne.

– Jeg kunne tatt en øl med Jurgen Klopp etter kampen og feiret sesongen de har hatt. Men det var ting på sidelinjen jeg ikke likte, fra benken, ikke Klopp. Folk på benken, jeg følte de gikk over streken og det gjorde meg sint.

I en episode av podcasten The High Performance Podcast fra 6. september har Lampard nok en gang pratet om feiden med Liverpools benk.

– Jeg angret på det i etterkant. Da videoen kom ut den neste dagen og en venn sendte det til meg ble jeg flau av det, sa den ferske manageren ifølge Liverpool Echo.

– Det var i øyeblikket, men i øyeblikket følte jeg at det var den letteste dagen noensinne for Liverpool. De vant ligaen, fikk noen mål tidlig i kampen, og det skjedde noen ting med benken. 

– Vi ønsker å være der de er. Jeg mente ikke å være respektløs mot Klopp. Jeg beundrer det Liverpool har gjort, sa 42-åringen om hendelsen i det forrige oppgjøret. 

BEDRE STEMNING: Det har vært god stemning mellom Klopp og Lampard tidligere.

BEDRE STEMNING: Det har vært god stemning mellom Klopp og Lampard tidligere.

Det var det, vann under broen, vi går videre kunne man tenkt. Men neida.

Priskrig

I forrige uke sa Klopp til BBC 5 Live Sport at Liverpool er en «annerledes klubb» enn de andre. Liverpool er «ikke eid av hele land eller oligarker», og har derfor ikke mulighet til å shoppe spillere som noen av rivalene har gjort.

På en pressekonferanse denne uken ble Lampard spurt om Klopps kommentarer.

– Jeg ble ikke veldig irritert over det, men synes heller det var litt morsomt, kan man si. Når man snakker om eierne av klubbene i Premier League tror jeg ikke det har noe å si hvilken bakgrunn de kommer fra. Vi snakker om veldig rike eiere.

– Liverpools historie er fantastisk, de siste fem årene med Klopp har de klart å få til rekrutteringer på et veldig høyt nivå. Realiteten er at utenom Leicester, har de fleste klubbene som vinner Premier League i moderne tider rekruttert godt på et høy nivå pengemessig. Du kan gå gjennom Liverpools spillere, van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Salah, fantastiske spillere til veldig høye priser. Men Liverpool har gjort det over lengre tid. Det vi har gjort er å komme tilbake fra et forbud, og nå har vi gjort det vi kan for å forbedre oss.

– Det er ingen grunn til å regne på det, vi vet alle at Liverpool har brukt penger på høyt nivå. De har betalt enorme summer.

– Vi vet de har en fantastisk trener, fantastiske spillere og det smarte Liverpool har gjort er å vise tillit til en manager og et system i flere år. Det er en flott historie, men det er en historie som har brukt mye penger på spillerkjøp.

TIMO WERNER: Werner er en av spillerne Chelsea har plukket i dette overgangsvinduet som Liverpool var interessert i. Det ble ingen mål i ligadebuten mot Bright & Hove Albion, men han skaffet laget straffespark.

TIMO WERNER: Werner er en av spillerne Chelsea har plukket i dette overgangsvinduet som Liverpool var interessert i. Det ble ingen mål i ligadebuten mot Bright & Hove Albion, men han skaffet laget straffespark.

Har Lampard et poeng?

Vel, det kommer an på hvordan du ser på det.

I Daily Mail har de regnet ut prisen på startoppstillingene til Klopp og Lampard i første runde av sesongen. Der kommer Klopp dårlig ut. Startelleveren som sparket ligaen i gang på Anfield lørdag kostet tyskeren 356 millioner pund, sammenlignet med Chelseas mannskap som koster 274 millioner pund, i følge Daily Mail. Men, det er noen ganske vesentlige detaljer som er feil. For eksempel Chelseas lagoppstilling.

Daily Mail produserte saken før de blå i det hele tatt hadde vært i aksjon, og bommet ganske kraftig på noen posisjoner. I mål har de satt Willy Caballero – som var gratis – fremfor Kepa Arrizabalaga, verdens dyreste keeper og som faktisk spilte kampen. Med den riktige lagoppstillingen koster Lampards mannskap 309 millioner pund. Hadde Lampard hatt skadede Ben Chilwell og Hakim Ziyech til rådighet, hadde prisen mest sannsynlig gått forbi Klopps lag.

Chelsea - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på  TV 2 Sport Premium.