«Med dette kjøpet fylles et viktig hull i Liverpools tropp»

Liverpool har hentet sin angriper, Diogo Jota fyller viktig hull i Liverpools tropp.

Da satt fisken i garnet. Det er lett å si nå, men Liverpool og Jürgen Klopp hadde sin egen liste over kandidater som i første rekke kunne dekke opp for supertrioen på topp. Timo Werner var der, Ismaila Sarr hos Watford var nok der, og godt skjult viste det seg at Diogo Jota også var der.

I et meget spesielt transfervindu ga Liverpool inntrykk av at de både ønsket penger inn og var forberedt på å vente til det riktige øyeblikket for å få en gunstig avtale. Uten å rippe for mye opp i det sitter en igjen med oppfatningen av at Werner ikke var villig til å spille det spillet som Liverpool lagt opp til, trolig i motsetning til Thiago Alcantara hvor Bayern München medgikk at spilleren hadde vært veldig klar på hva han ønsket og som trolig bidro til en betalingsstruktur som fikk Liverpool til å agere.

Watford virket lite interessert i å fire angående sitt fremste salgskort Sarr, og da interessen fra Wolves om å signere Ki-Jana Hoever også åpnet for forhandlinger om Diogo Jota ble det plutselig et par meget interessante døgn for Liverpools supportere.

Et bedre alternativ

Timo Werner er hurtigere og scorer flere mål, Ismaila Sarr har mer rå kraft, og det vil nok bli diskusjoner over den handelen som Liverpool totalt kan måtte ut med £45M for.

Ved første øyekast synes det å være at Michael Edwards denne gang har forhandlet fram en overgang til full pris, om den så er gunstig fordelt over tid. Det viktigste for Jürgen Klopp, og fansen, er dog at ervervelsen av den 23 årige portugiseren Diogo Jota oppfyller det som var ønsket. Det at de helrøde får bedre dekning for de tre lengst fremme.

Det er jeg rimelig trygg på har skjedd. Jota kan spille i alle de tre posisjonene på topp. Han trives aller best ute på ventrekanten hvor han kan komme inn i midten med sitt foretrukne høyreben, men er komfortabel også på motsatt side og sentralt.

Ja, mange av scoringene hans har kommet fra kort hold rett foran motstanderens mål. Han liker å score mål, han har teft for nettkjenninger, selv om de kan komme nokså uregelmessig. Det er noe frekt og freidig over mannen med fødenavnet Diogo José Teixeira da Silva. En aner en type som kan komme inn litt fra intet og sette inn et seiersmål, og hos ligamesteren da gjerne fra benken.

Diogo vil være et bedre alternativ enn Divock Origi og Rhian Brewster.

Har temperament

Han kan brukes bak en spiss også, og vil gi Jürgen Klopp ytterligere muligheter til å sjonglere med sin tropp. Liverpools nummer 20 har ikke det mest eksplosive rykket, men han synes alltid å være på sprang. Han er god til å drible og en av dem som løper nesten like fort med ball som uten. En ser for seg en spiller som kan være med på Liverpools kontringsspill, ofte over nesten hele banen.

Assisterende manager Pep Lijnders vil ventelig kjenne godt til ham med sine gode kontakter i Portugal og da ikke minst angående mentalitet og innstilling.

Jota har temperament. 15 gule kort på 67 ligakamper vitner om en fyrrig type. Noe av en plagånd for motstanderen og en spiller du heller vil ha med deg enn mot deg.

Øverst på ønskelisten

Hvis en summerer opp vil kjøpet av Diogo Jota styrke Liverpools tropp og sikre mot skader for først og fremst Salah, Mané eller Firmino. Tallene hans er kanskje ikke de aller mest imponerende med 16 mål og seks målgivende over to sesonger i Premier League.

Samtidig aner en like mye at dette er en fotballspiller som Jürgen Klopp vil elske å arbeide sammen med. Kanskje fortsatt noe uferdig og som har lengtet etter en overgang til en enda større klubb med enda større oppgaver. Det er for eksempel interessant å se at han har scoret åtte mål med hver fot.

En mulig startmann om en sesong eller to. En energibunt som vil elske å arbeide med en kapasitet som Klopp. Den første oppgaven er imidlertid å være et bedre alternativ for Liverpools angrepsrekke enn hva som tidligere har vært tilfelle.

På den måten har Liverpools manager med denne signeringen huket av det øverste punktet på ønskelisten til mange fans. Det at Diogo Jota fyller et viktig hull i Liverpools tropp.

En transferssommer med Tsimikas, Thiago og Jota, det får det til å bruse litt i helrødt blod igjen. Om en ante at andre klubber hadde begynt å true Liverpools overtak gjennom sine handlevirksomhet de siste ukene har Klopp nå slått tilbake.