Jotas første intervju:– Liverpool var utrolige i fjor. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme igjen i år, og jeg kan være del i det

Diogo Jota har gitt sitt første intervju etter at overgangen ble bekreftet.

19. sep 2020 kl 18.14 Arild Skjæveland

Først kom Thiago Alcantara på fredagen. Lørdag kveld bekreftet Liverpool FC kjøpet av nok enda en førstelagsspiller. Diogo Jota er klubbens fjerde dyreste kjøp gjennom tidene, og skal spille med nummer 20 på ryggen - Adam Lallanas gamle drakt.

Portugiseren, som vil koste klubben 45 millioner pund dersom han slår til på Anfield, har gitt sitt første intervju etter at overgangen var i boks.

– De er et spesielt lag. Måten de presser på, og intensiteten deres i hver eneste kamp er på et annet nivå, og det ønsker jeg å være en del av. Den lysten til å spille og score mål. Jeg synes det det er en flott måte å spille spillet på, og slik jeg også ønsker å spille, sier 23-åringen til Liverpoolfc.com.

Han mener Liverpool var det desidert beste laget i ligaen forrige sesong.

– Jeg tror ikke det er noen tvil om det. Det er ingen tvil om at Liverpool var det beste laget i ligaen forrige sesong, med god margin, sier han.

Liverpool betaler 41 millioner pund for Jota – og ytterligere fire millioner pund etter kamper og prestasjoner i Premier League og Champions League. De helrøde betaler kun 10 prosent av overgangssummen de første 12 månedene – noe som skal ha vært en av hovedgrunnene til at en avtale gikk i orden for LFC, i et år med store økonomiske utfordringer.

Gleder seg til å ta del

Nå gleder han seg til å være en del av Jürgen Klopps maskineri.

– Intensiteten deres i hver eneste kamp – de var bare utrolige, sier Jota.

– De var overalt, og det føltes som at de spilte med flere spillere enn de andre lagene. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme igjen i år, og at jeg kan ta del i det.

Han vet at konkurransen er knallhard på topp i sin nye klubb.

– De er spillere i verdensklasse. Hver eneste kamp prøver de å vinne. De scorer mange mål, og jobber sammen. Jeg ønsker å være en ekstra brikke til de tre, og det er det jeg skal gjøre. De er så klart mer erfarne enn meg, så første steg er å få en forbindelse med dem og lære. Forhåpentligvis kan jeg være til god hjelp, og hjelpe klubben til å vinne kamper.

Jota har skrevet under på en femårskontrakt, og er bundet til LFC frem til sommeren 2025.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]