De helrøde har en ny nummer 20... Diogo Jota er Liverpool-spiller!

Liverpool har kjøpt den portugisiske angriperen.

19. sep 2020 kl 17.58 Arild Skjæveland

En skulle tro det var transfer deadline day – men det er det ikke. Samtidig som Liverpool bekreftet overgangen til Thiago Alcantara, en av verdens aller beste midtbanespillere, kom rapportene om at sportsdirektør Michael Edwards ikke var ferdig med det.

Liverpool var i forhandlinger med Wolverhampton om et kjøp av deres 23 år gamle angriper Diogo Jota. Rundt midnatt kom rapportene om at partene var enig om en overgangssum på £41 millioner, som kunne stige med ytterligere fire millioner pund.

En av nøklene til overgangen, skal være at Liverpool ikke betaler mer enn 10 prosent av overgangssummen de første 12 månedene – i et år der klubben har store økonomiske utfordringer som følge av Korona-pandemien. Også i Thiago-handelen fikk klubben til en gunstig avtale.

Nå er det bekreftet: Jota er Liverpool-spiller og har skrevet under på en femårskontrakt!

Han skal spille med nummer 20 på ryggen.

Kan spille i alle tre posisjonene

Den portugisiske landslagsspilleren satt på benken da Wolves startet sesongen med å slå Sheffield United på mandag. Da «ulvene» røk ut av ligacupen torsdag kveld var han verken på banen eller benken.

Jota er svært anvendelig, og kan spille i alle posisjonene i angrepet, men har blitt brukt mest ute til venstre. Han er høyrebeint, og 178 centimeter høy.

Angriperen har scoret 44 mål på 131 kamper for Wolverhampton. I Premier League har han 16 mål og seks målgivende på 67 kamper.

23-åringen blir med det Liverpools fjerde dyreste kjøp i historien, bak Virgil van Dijk (£75 millioner), Alisson Becker (£65 millioner) og Naby Keita (£52,75 millioner).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]