– Diogo er en spiller som kan brukes i så mange ulike roller, og vil gi oss mange alternativer

Jürgen Klopp var en fornøyd mann etter at sommersignering nummer tre var bekreftet.

19. sep 2020 kl 18.38 Arild Skjæveland

En skulle tro sportsdirektør Michael Edwards og Jürgen Klopp hadde sett feil i kalenderen og trodde det var transfer deadline day denne uken – for dette har vært travelt!

Diogo Jota er bekreftet klar for Liverpool, som betaler 41 millioner pund for spilleren. Prisen kan stige til 45 millioner pund etter visse kriterier, som spilte kamper og hvordan laget gjør det i Premier League og Champions League. Det gjør ham til klubbens fjerde dyreste spiller i historien.

Jürgen var meget fornøyd med å få inn forsterkningen i angrepet – og det er allsidigheten til portugiseren som er nøkkelen.

– Han er en spiller som gir oss så mange alternativer for hvor vi skal buke ham. Han er 23 år gammel, og langt ifra et ferdig produkt, men med så stort potensiale. Han har fart, kan kombinere, kan forsvare seg, han kan presse, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com

Manageren mener at portugiseren vil kunne bekle mange roller i laget hans.

– Det gjør ting bare mer uforutsigbart, og gir oss gode alternativer for andre systemer, for han kan spille i alle tre rollene på topp i 4-3-3. Dersom vi spiller med fire på midtbanen, kan han brukes på begge kantene. Slike ting er bare veldig fint, sier Klopp.

Har latt seg imponere

Klopp har sett mye av angriperen.

– Han er en del av denne utrolige portugisiske generasjonen som er nå. Der har de mange veldig dyktige spillere. Vi så Portugal sist de spilte, og det er ganske imponerende. Jeg er veldig glad for å ha ham her, og i tillegg til det, er han en veldig fin fyr som er glad for å være her.

Manageren har allerede møtt 23-åringen før overgangen gikk i orden.

– Jeg møtte ham og kjæresten hans. Det gikk veldig bra, begge snakker veldig bra engelsk. Jeg visste det allerede fra før, for vi hadde snakket tidligere. Han er en veldig fin og smart fyr, som vil passe godt inn i denne stallen.

– Han vet at dette er et steg opp for ham. Så klart det er. Vi snakker alltid om disse tingene – hvem kan forbedre laget vårt, et lag som vant omtrent alt i fjor? Mye kan forbedre oss, men dersom du vil komme hit og spille 500 kamper på rad er det vanskelig. Han vet at det er et steg, og at han kan gi oss noen ting som vi ikke har. Det er derfor det er så kult.

– Rom for forbedring er ikke det jeg liker best, men det er der. Han er allerede klar for å spille for oss, men jeg er sikker på at det er mer i vente. Måten vi spiller på, måten vi trener på og måten vi behandler folk på tror jeg vil hjelpe ham også. Det å være en del av et slikt lag er bra, for du har mange gode spillere rundt deg, og det gjør også deg selv bedre, sier Klopp.

Jota har overtatt Lallanas gamle trøye – nummer 20.

– Det er et fint nummer, 20… Han har selvtillit også, nevnte jeg det? Alt er bra. Jeg er ganske sikker på at Adam vil ta det helt fint. Begge er åpenbart veldig gode fotballspillere. Ulike, men veldig gode spillere. Begge løper mye, så det er i det minste drakten vant med! Det vil bli mye svette etter kampen!

Jota har skrevet under på en femårskontrakt med LFC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]