Pressekonferanse:– Det kan være lurt å se på LFC-kanalene utover dagen

Første spørsmål under dagens pressekonferanse var naturlig nok om Thiago Alcantara.

18. sep 2020 kl 12.45 Einar Kvande

Her er de viktigste punktene fra Jürgen Klopps pressekonferanse foran søndagens kamp mot Chelsea. Du kan se pressekonferansen i vinduet over.

Om Thiago Alcantara

– Det er ikke noe å si, for det er ikke offentlig før det er offentliggjort. Det jeg kan si er at det ser ganske lovende ut. Jeg er i grunnen bundet på hender og føtter. Det kan være lurt for fansen å se på LFC-kanalene utover dagen. Vi får se hva som skjer.

Om Georginio Wijnaldums fremtid

– Dersom det skjer, så kan jeg si at det ikke vil påvirke noens fremtid på noen negativ måte. Det betyr ikke at noen må forlate klubben.

Om Chelsea

– Vi aner ikke hvordan Frank kommer til å legge opp taktikken. Han har så mange forskjellige muligheter. Vi vet ikke så mye om Chelsea for øyeblikket. Vi er veldig tidlig i sesongen.

– Det handler om å fokusere på neste kamp, og det vil ikke endre seg. 

Om hvorfor så mange spillere kommer til England fra Bundesliga

– Bundesliga er en tøff liga. Tyskland er et fotball-land. For mange år siden ble det tatt noen gode avgjørelser når det gjelder talentutvikling, speiding og å bygge akademier. Jeg var en del av prosessen den gangen. Det hjalp. Du får ikke resultatene av slike avgjørelser neste dag.

Om antall innbyttere i Premier League

– Mitt fokus er spillernes helse. Derfor var jeg ikke fornøyd med en tropp på 18 og tre innbyttere. Vi vil finne ut hvor tøft det blir over de kommende ukene. Vi vil forsøke å håndtere det. Alle behøver å være heldige med skader. Fra et spillersynspunkt vil jeg hevde at den andre løsningen ville ha vært bedre, men andre mente noe annet.

På nytt spørsmål om Thiago

– Alle disse spørsmålene om Thiago kan jeg svare på etter det blir offenltiggjort eller ikke. Det er hypotetiske spørsmål. Vi må vente litt. Vi er alle vant til å vente. Det er ingenting å si. Dette er en pressekonferanse om Chelsea-kampen. Jeg respekterer spørsmål om den.

Om Frank Lampard

– Det er ingen rivalisering. Du må slutte å lese aviser! Jeg forstår det ikke. Jeg forstår ikke hvorfor dere spør meg om dette. Jeg svarer, og alle tolker svaret på den måten dere vil. Dere lager en sak ut av det. Dere hevder jeg lagde en sak ut av hvordan Chelsea opererer på overgangsmarkedet. Dere skaper rivaliseringen mellom oss. Hvorfor?

– Han er trolig en veldig trivelig fyr. Vi kjenner ikke hverandre, men på sidelinjen har vi konkurranseinnstinkt. Jeg har hørt at noen håper det skal bli en lignende rivaliseringen mellom oss som Arsene og Sir Alex. Verden trenger ikke disse historiene. Det er det bare noen av dere i avisene som gjør.

Om overganger

– Det handler om timing. Noen ganger kjøper du før du selger. Det er ulike scenarier. Noen ganger tjener du inn igjen pengene på en annen måte. Det vi tjener i fotball, bruker vi på fotball. Det er et av hovedpunktene i denne klubbens filosofi.

– Vi jobber konstant for å forbedre oss. Vinduet er åpent til 5. oktober. Jeg kan ikke love at vi kommer til å gjøre noe, og jeg kan ikke si med 100 prosent sikkerhet at vi ikke kommer til å gjøre det. Det er situasjonen. Den er i stadig forandring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]