– Hendo er en perfekt miks av talent og holdning

Jürgen Klopp møtte pressen foran kampen mot Newcastle.

24. jul 2020 kl 13.48 Arve Vassbotten

Søndag avsluttes sesongen mot Newcastle. Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før kampen. 

Om kåringen av Henderson som Årets spiller av journalistene:  

– Hans pågangsmot gjorde ham til den spilleren han er nå. Spørsmålet for en spiller er om hva som gjør dem til gode spillere? Talent eller holdning? Hendo er en perfekt miks. Han er en eksepsjonell spiller som er klar for å kjempe hver dag på høyeste nivå. Det er fortjent.

– Henderson er veldig selvkritisk og ambisiøs. Han har virkelig funnet en måte å takle det som kommer når man er kaptein for en så stor klubb. Det gjør ham til den vidunderlige personen han er i dag. Han hjalp meg fra første dag. Han ville vært mitt valg som kaptein også. 

Om Lovren som er på vei bort: 

– Så lenge ingenting er besluttet, snakker vi ikke om det, og heller ikke om potensielle erstatninger. 

Om første sesong med VAR: 

– Jeg er ikke utdelt positiv til hvordan det har fungert. Jeg liker ikke frasen: «clear and obvious mistake». Hvis VAR tar en beslutning virker det som det overkjører dommeren, men de har mye å følge med på. Jeg respekterer dem, men noen i studio bør kunne ta den bedre. Det skjer ikke alltid. Det er rom for forbedring. 

Om han får tatt ferie etter sesongen: 

– Jeg vil koble av så mye som mulig. Men den neste utfordringen venter. Sesongen er over, men det er fortsatt korona og vi må være fleksible med planene våre. Vi vil slappe av noen dager, men vi er allerede opptatt med planer for neste sesong. En intens sesong venter. Sesongen blir fire uker kortere på grunn av av turneringer neste sommer. I midten av august starter sirkuset igjen. 

Om at Liverpool hadde 96 poeng da de løftet pokalen: 

– Jeg så på intervjuene igjen i går. Jeg tror det var Trent som la merke til at det var 96 poeng, og det synes jeg viser hvor fint alt har gått opp i dette øyeblikket. Det kan ikke være en tilfeldighet at vi hadde 96 poeng på kvelden vi løftet trofeet. Jeg håper alle familiene (til Hillsborough-ofrene) følte det samme. 

Om neste sesong:

– Jeg er spesialist i å komme på 2. plass, så vi trenger mental styrke for å prøve igjen. Men når man åpner pandoras eske hjelper det masse. Vi vant Champions League sist år, og det gjorde at det andre skjedde. Vi vil holde oss grådige og forbedre oss. Det må vi. Om det leder til nye trofeer vet jeg ikke. 

Om hans favorittkamper fra sesongen: 

– Det er for mange øyeblikk til å nevne. Men jeg har to favorittkamper. Leicester borte, og Sheffield United hjemme. Jeg forventet ikke det vi fikk mot Leicester etter at vi kom hjem fra Qatar. Sheffield United gjorde det ukomfortabelt for oss, men den dagen var vi nær perfeksjon. 

Om Lampards kommentarer om at Liverpools benk var arrogant:

– Vi er ikke arrogante. Frank var i veldig konkurransedrevet humør. Det respekterer jeg. Men for meg er det over etter kampen. Det han må lære er å avslutte det når kampen blåses av, og det gjorde han ikke. Å snakke om det etter kampen er ikke greit. Det liker jeg ikke for å være ærlig. Jeg snakker bare om det nå fordi han snakket om det etterpå. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]