Klopp i kampprogrammet:«Jeg kunne ikke elsket denne gruppen høyre. Jeg kunne ikke satt mer pris på dem. Jeg kunne ikke vært stoltere av dem.»

Jürgen Klopp gjentar det han sa til spillerne ved slutten av forrige sesong, men nå med enda sterkere følelser.

22. jul 2020 kl 15.02 Arve Vassbotten

«Jeg vet at vi lever i en verden der: 'hva skjer nå?' ofte betyr at det som skjer her og nå ikke blir satt like mye pris på som det burde. Like etter at vi hadde blitt bekreftet som mestere, da kveldens motstander hadde slått Manchester City, begynte spørsmålene om vår 'arv' og om å 'vinne mer'. Det er viktig å nyte de viktige øyeblikkene når de kommer. Og dette er et av dem», skriver Klopp i kampprogrammet før Chelsea-kampen onsdag kveld.

Klopp innleder sin spalte til å skrive om kampen, men det er naturligvis det som skjer etterpå det er knyttet høyest forventninger til i kveld. 

«Jeg liker vanligvis ikke å referere til tiden det har tatt Liverpool å vinne denne tittelen, fordi ofte når man har jobbet for å vinne tittelen, har beskjeden min vært å ignorere det. Sist sesong kom vi så nær, og jeg sa til spillerne at dette ikke var deres 29. forsøk. For oss var det vårt første ordentlige forsøk. Jeg sa også at jeg elsket dem, satte pris på dem og at jeg var så stolt over å være manageren deres.»

«Alt jeg sa i garderoben etter kampen mot Wolves hjemme sist sesong da vi kom så nær, men til slutt bare ble nummer to, gjelder i enda større grad nå.»

«Jeg kunne ikke elsket denne gruppen mer. Jeg kunne ikke satt mer pris på dem. Jeg kunne ikke vært stoltere av dem.»

– Utrolig fotballag

«Det er de som har oppnådd dette. Deres fokus, deres dedikasjon, deres talent, deres sult. Det er det som har sikret denne tittelen. Deres offer, individuelt og kollektivt, og de har fått sin belønning. Denne gruppen av spillere er giganter med det de har oppnådd. De har fortjent hver bit av den rosen og smigeren de har fått.»

«Denne kvelden er deres øyeblikk som lag, og selv om det skjer under unike omstendigheter, er størrelsen av det de har levert på høyde med noen av de største lagene som har vært her.»

«Jeg har typisk nok brukt mange ord på å uttrykke noe jeg kunne summert opp med bare to ord: 'thank you'. Takk til det utroligste fotballaget en manager kan få lov til å lede», skriver Klopp.

Han går videre til å takke alle som har bidratt til seieren rundt laget, og takker sin egen familie før han avslutter med.

«Dette er vårt øyeblikk. Vi har fortjent det. Så omfavn det og nyt det.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]