Liverpool-sjefen sammenligner Klopp med Shankly

– Spillerne elsker ham, og han har vært absolutt suveren ikke bare på banen i 90 minutter, men sju dager i uka.

24. jul 2020 kl 08.47 Arve Vassbotten

Liverpools administrerende direktør Peter Moore ser mange likhetstrekk mellom Jürgen Klopp, og manageren som bygde klubben til en storklubb, Bill Shankly.

– Shankly kom i 1959 og sa: «Jeg var som skapt for Liverpool, og Liverpool var som skapt for meg». Jeg mener Jürgen kan si det samme, sier Moore til talkSPORT.

– Han er en leder, karismatisk, en briljant taktiker og trener, spillerne elsker ham, og han har vært absolutt suveren ikke bare på banen i 90 minutter, men sju dager i uka.

– Har vært fantastisk

IMPONERT: Liverpools CEO Peter Moore er naturligvis også svært fornøyd med Liverpools manager etter denne sesongen.

IMPONERT: Liverpools CEO Peter Moore er naturligvis også svært fornøyd med Liverpools manager etter denne sesongen.

– Han har gitt byen og den globale fanbasen noe å se fram til etter 30 år der man bare har vært veldig nær, men ikke kommet helt i havn, er Moores dom etter at seriegullet endelig er sikret. 

– På medaljeseremonien kunne vi se det i ansiktet hans, se hva det betyr for ham. Jürgen har vært fantastisk. Og for de som ikke er så heldig at de kjenne ham, så kan jeg si at det man ser er det man får. Det er ikke noen fasade. Dette er en briljant leder og en vi setter stor pris på.

Sammenligningen mellom Klopp og Shankly er også noe vi snakker gjennomgående om i den siste episoden av The Kopite Podcasten, som du kan høre her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]