Klopp på dagens pressekonferanse– Tsimikas, Henderson og Shaqiri er i trening, men ingen avgjørelse er tatt

Lørdag kveld er Premier League i gang igjen. Klopp har hatt sin pressekonferanse.

11. sep 2020 kl 12.35 Arild Skjæveland

Lørdag kveld er Premier League-sesongen 2020/21 i gang, og for første gang på veldig lenge: med Liverpool som tittelforsvarer!

Jürgen Klopp skal møte pressen kl. 13.00, og komme med siste nytt før sesongpremieren mot Leeds United.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst eller les hva manageren sier i denne artikkelen. Den oppdateres fortløpende når Klopp er på plass.

Liverpool - Leeds United spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Om utfordringene med å gjenvinne tittelen: 

– Den største trusselen er alle de andre motstanderne, og det er mange utfordringer som er like som alle andre år. Men største utfordringer er at det er en kortere sesong der alt skal presses inn, og spesielt med bare tre innbyttere. 

– Å være regjerende ligamester er det beste problemet man kan ha. Alle gir meg følelsen av at det skal være et problem. Det handler om hvordan vi kan levere på høyt nivå i kamp etter kamp. Det er det vi må gjøre. 

Om Leeds: 

– Leeds er et ordentlig Premier League-lag, med Premier league-kvalitet, og med en manager i verdensklasse. De spiller intens fotball, og vi må være klare for det. Jeg tenker på den kampen og ikke resten av sesongen.  

– De har en annen stil enn Sheffield United for eksempel, og det vil hjelpe dem. De er godt drillet og spiller veldig bra, og forsvarer seg eksepsjonelt bra med mannsmarkering og en spiller i tillegg. De er veldig godt organisert.

Om spekulasjoner om Ginis framtid: 

– Etter at Gini kom hit har vi sikkert hatt 500 samtaler. Det er ikke så mye mer å si om det, han kommer tilbake fra landslagsoppdrag og da snakkes vi igjen, det er normalt. 

– Alt står bra til med Gini, og fremtiden hans på alt vi er involvert i. Mellom meg, Gini og klubben er alt bra. 

Om koblingen til Thiago: 

– Hvis jeg kunne funnet opp et ord nå som kunne få slutt på spekulasjonene, ville jeg blitt rik. Har jeg nevnt at Thiago er en veldig god spiller? Og Liverpool er en god klubb, så det er hyggelig at det linkes sammen, men det er alt jeg kan si om det. Men bra for dere at jeg ikke kan få slutt på spekulasjoner. 

Om overgangsvinduet: 

– Normalt ønsker jeg at vinduet stenger på samme dag over alt, og enda bedre om det er før sesongen starter. Denne sesongen er annerledes på mange måter. Det gir ikke mening å stenge før andre land. 

Om han trenger flere spillere denne sesongen:

– Jeg trodde det ga mening å ha 20 spillere i troppen og fem innbyttere denne sesongen, det handler om spillernes ve og vel. Se på andre land, Bayern har det beste laget og har en fordel med fem innbyttere, men de spiller også flest kamper. Nå må man rotere mer med 18 spillere og tre innbyttere. 

Om å angripe tittelen:

– Noen sa til meg at vi må forsvare tittelen. Hvis det er en tittel ledig der ute, så viste vi sist sesong at vi er i stand til å gå etter den. Det betyr ikke at vi nødvendigvis kommer til å vinne, men det er noe å angripe. Vi gikk ikke ut av Champions league fordi vi vant året før, men fordi vi møtte en god motstander.  

Klopp om Brewster: 

– Det er ikke noe å si om hans situasjon. Han er vår spiller, en herlig gutt og et stort talent. Vi er veldig opptatt av å ta riktig beslutning om hva som er best for hans utvikling. 

Klopp om Bielsa: 

– Jeg beundrer ham, men har ikke fått snakket med han ennå. Lagene hans er eksepsjonelle. Jeg har analysert noen kamper. Han har en annen tilnærming enn meg. jeg liker ham, uten å kjenne ham, han er en skikkelig karakter og kanskje den som jobber aller hardest av oss. 

– Jeg husker analysen hans ved Derby-kampen. Men vi har ikke sett noen mistenkelige folk rundt treningsfeltet denne uka.

Om skader: 

– Det er ikke bestemt om Henderson, Shaqiri og Tsimikas kan involveres, men de er alle i trening. Vi tar en beslutning seinere, men det ser lovende ut og vi har mange spillere tilgjengelig. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]