– Det er absolutt ingen problemer mellom Frank Lampard og meg

Jürgen Klopp prater ned påstandene om en rivalisering mellom ham selv og Chelsea-manager Frank Lampard.

17. sep 2020 kl 19.52 Einar Kvande

Da Liverpool slo Chelsea 5-3 i juli ble man vitne til munnhuggeri mellom Lampard og Klopp på sidelinja på Anfield. Lampard advarte blant annet Klopp mot å bli for arrogant, og i det siste har de to managerne hatt noen utspill mot hverandre i mediene. Blant annet sa Klopp nylig at Liverpool ikke kan bruke store penger på transfermarkedet slik som klubber eid av oligarker. 

Men i dag sier Klopp at det ikke er noen rivalisering mellom duoen, og tyskeren insisterer på at han har stor respekt for Chelsea-manageren.

– Det er absolutt ingen problemer mellom Frank Lampard og meg. Jeg beundret ham og elsket ham som spiller, og nå gjør han en veldig god jobb som trener, sier Klopp til Sky Sports.

– Så jeg kan ikke hjelpe dere med å bygge opp noen rivalisering mellom oss. Vi kommer selvsagt til å være rivaler på søndag, men bortsett fra det er alt bra mellom oss.

– Vi er i hver vår klubb, som vi leder på hver vår ulike måte. Slik er det bare. Vi investerer det vi tjener, og noen ganger investerer vi før vi tjener noe, men det er likevel basert på de samme tingene. 

– Jeg har ingen problemer med det de driver med. De kan gjøre hva de vil i en fri verden. Vi har vår måte å håndtere ting på i vår klubb.

– Chelsea har signert veldig gode spillere

Chelsea spås å bli en av den regjerende ligamesterens argeste utfordrere denne sesongen. 

– Det er helt normalt at vi må ta et nytt steg, for andre lag tar også nye steg. Det har ingenting å gjøre med at vi er regjerende mestere. Vi forsøker hele tiden å utvikle oss, og finne løsninger på nye utfordringer før vi støter på dem. Det er slik fotball fungerer.

– Det handler ikke bare om å endre på ting. Det handler om å finne den riktige tilnærmingen og planen igjen for denne sesongen.

– Chelsea har signert veldig gode spillere, og har et utrolig godt lag. Vi måtte virkelig jobbe hardt i kampene mot dem forrige sesong. Christian Pulisic var ikke involvert i forrige kamp, men han blir trolig klar til denne kampen. De har Mason Mount, og Kai Havertz kjenner jeg fra Bundesliga. Han vil spille en viktig rolle denne sesongen.

– De har mange gode spillere i angrepsrekka, på midtbanen og i forsvarsrekka. Sidebackene er gode. Du kan ikke si at en spesiell lagdel utgjør den største trusselen. Chelsea som lag er en trussel. Slik er fotball.

Chelsea - Liverpool spilles på Stamford Bridge søndag 20. september klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]