Her er tallene som viser Liverpools defensive svikt

Vendepunktet der Liverpool gikk fra bunnsolid til rufsete i forsvar kom allerede i februar.

13. sep 2020 kl 20.54 Jens Bessesen

Det var det bunnsolide defensive fundamentet som la grunnlaget for Liverpools første ligagull på 30 år, men allerede fra februar har man sett et Liverpool-lag som tidvis lekker voldsomt. 

The Athletic har sett nærmere på hvordan det har skjedd. 

Målene renner inn

På de første 26 kampene forrige sesong slapp Liverpool kun inn 15 mål, det vil si 0,58 mål per kamp. Men siden West Ham kom til Anfield og scoret tre ganger i februar har tallene snudd. På de neste 13 ligakampene har Liverpool sluppet inn 21 mål, et snitt på 1,62 mål per kamp. 

Kampene det siste halvåret inkluderer fire baklengs mot City, tre mot Chelsea og tre senest mot Leeds i helgen. For første gang siden 1982 har Liverpool sluppet inn tre mål i to hjemmekamper på rad, ifølge The Athletic. 

«Det har vært åpenbare svikt i konsentrajonen kombinert med strukturelle taktiske problemer. Lørdagens ville seier inneholdt begge deler», skriver James Pearce i sin analyse. 

Virgil van Dijk fortviler etter baklengsmål.

Virgil van Dijk fortviler etter baklengsmål.

På alle tre baklengsmålene var det åpenbare feil i de bakre rekker hos Liverpool. Jürgen Klopp pekte på at backene stod for høyt i forhold til stopperne før 1-1, og Leeds fikk mye rom å boltre seg i før Virgil van Dijk og Alisson rotet på 2-2. Men Pearce mener problemene på begge mål startet høyere i banen, mens 3-3-målet kom som en konsekvens av en rekke feil - ballmiss, store avstander mellom midstopperne og ingen som fulgte løpet til målscorer Klich. 

«Liverpools ble åpnet opp for lett og for ofte. Kollektivt, fra fremste til bakre rekke, var jobben uten ball for dårlig», skriver Pearce. 

Mener Liverpool må handle

Klopp erkjente at forsvarsspillet var for dårlig, men forsvarte det samtidig med at Leeds presset formidabelt samt at alle i forsvarsrekka hadde spilt landskamper i oppbygningen til kampen. 

Pearce mener imidlertid problemene er større og at svaret er å ta grep på overgangsmarkedet. 

«En ny senior-midtstopper er et must da Dejan Lovren ikke har blitt erstattet etter at han dro til Zenit St. Petersburg. De trenger mer konkurranse om plassene. Fabinho, som skaffet den avgjørende straffen og imponerte med sitt innhopp, er for viktig som skjold på midtbanen til å være nødløsning som midtstopper», skriver Pearce. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]