Kongen er tilbake - og forsvaret må slutte å bruke slumreknappen

Se opp Premier League, for nå har Mohamed Salah fylt opp selvtillitsbarometeret allerede etter første kamp.

44, 27, 23. Til tross for godt over 20 mål i tre strake sesonger, har det blitt stilt spørsmål ved Mohamed Salah sist sesong. «For ego», «brenner for mange sjanser», «svake avslutninger», var tanker som meldte seg til tider forrige sesong - selv om han igjen leverte 23 mål og 19 av dem i Premier League.

Han trengte tre minutter av 2020/21-sesongen på å svare på kritikken, og skal man dømme utifra de første 90 minuttene med Premier League-fotball er Mohamed Salah tilbake der vi ønsker å se ham med vidunderlige finter, gode pasninger, lette bein og en venstrefot som er fylt opp med TNT i løpet av de siste ukene.

Men kanskje aller viktigst etter seriepremieren, og kanskje aller mest skremmende for de som skal møte Liverpool: Mohamed Salah, den egyptiske kongen, har fylt opp selvtillitsbarometeret allerede etter én seriekamp!

For fjerde sesong på rad scorer han i åpningskampen, men å starte med hattrick da Liverpool trengte det som mest, er selvsagt en drømmeåpning på sesongen der Liverpool skal angripe den 20. ligatittelen. 

EN TUNGESPISS FORAN: Mohamed Salah har rykket ifra i toppscorerkampen på første dag.

EN TUNGESPISS FORAN: Mohamed Salah har rykket ifra i toppscorerkampen på første dag.

Slurv bakover

Salahs eleganse både i spill, på skudd og fra straffemerket, ble skjemmet av slurv og mangel på fokus bakover.

De to tingen kom først til syne etter at tittelen var sikret sist sesong, og det er også noe man har sett tegn til i preseason. Men nok en gang kom feil og tabber uten avgjørende betydning på resultattavla etter 90 minutter.

Det er likevel en viktig wake up-call til Virgil van Dijk og hans forsvarsmur. Sesongen er i gang og at det ikke er noe poeng å slumre mer - da blir man straffet også av nyopprykkede lag - et veldig godt nyopprykket lag i denne sammenheng.

Avgjør til sin fordel

Selv om Liverpool ikke var like bunnsolide defensivt som vi er vant til, fortsatte Klopps gutter trenden fra forrige sesong med å avgjøre de jevne kampene til sin fordel. 

For selv om Marcelo Bielsa kunne feire med en forsiktig slurk av kaffekoppen der han satt på fryseboksen sin og så Jack Harrisons nydelige raid som ga 1–1, var det Klopp som kunne juble etter duellen mellom trenerlegendene. 

Hvis vi legger til side det som var å sette fingeren på et øyeblikk, så var dette tvers igjennom en fest av fotballkamp, selv foran tomme tribuner. Lista er satt for sesongen, og fotballunderholdningen var på sitt beste.

Liverpools angrep på nr. 20 er i god gang, det samme er Mohamed Salahs jakt på sin tredje gullstøvel.