Dette skriver avisene etter serieåpningen:«Hvert angrep, hver takling. Dette var en forestilling som fortjente tilskuere»

Mohamed Salah hylles, forsvaret får kjeft og kampen får status som en Premier League-klassiker. Her er avisenes dom etter målfesten mellom Liverpool og Leeds.

«Hvert angrep, hver takling. Dette var en forestilling som fortjente tilskuere», skriver Paul Joyce i The Times etter den forrykende serieåpningen der Liverpool slo Leeds 4-3.

Joyce skriver at Leeds viste hva de har lært under to år med Marcelo Bielsa som sjef, og at i motstand med Jürgen Klopps Liverpool ble det en kveld med spektakulær underholding. 

«Og der det var tabber var det også majestetisk fotball. At Leeds fortsatt lå under til pause skyldes at de i år møter en høyere standard». 

Den store helten ble Salah, som scoret hattrick og avgjorde kampen like før slutt. I kjent Liverpool-stil. 

«Jürgen Klopps menn startet sitt tittelforsvar på samme måte som da de brøt en 30 år gammel forbannelse: en siste involvering som viste seg å være avgjørende, og en stjerne i Mohamed Salah som ble den første Liverpool-spilleren siden 1988 til å score hattrick på åpningsdagen», skriver Joyce. 

«For Leeds ble det en hjerteskjærende avslutning, men prosjektet til Bielsa er noe toppdivisjonen har savnet». 

IMPONERTE: De engelske avisene hyller Leeds for en imponerende forestilling.

IMPONERTE: De engelske avisene hyller Leeds for en imponerende forestilling.

«En smakebit på hva som kommer»

«Det var en smakebit på hva som kommer. Liverpool-fans bør holde seg fast, for denne sesongen blir vill og nervepirrende», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo

«Syv scoringer, fire annullerte mål og to vellykkede straffespark. Den tidlige kandidaten til 'årets kamp' blir tøff å slå de neste om lag åtte månedene», skriver Gorst. 

Gorst skriver at det var et fryktløst Leeds-lag som møtte opp på de regjerende mesternes hjemmebane. Til tross for at Jürgen Klopp advarte Marcelo Bielsa om at Anfield fortsatt er Anfield, og «vi er Liverpool». 

«Liverpool-sjefen insisterte på at det var ment som fakta og ikke som en trussel, men hvis ordene skulle skremme gjestene, nektet de å la seg skremme. De kom til Anfield og viste seg fram på en måte vi ikke har sett fra en motstander på lenge på denne banen». 

SUPERSALAH: Det var en Mohamed Salah på sitt aller beste som senket Leeds.

SUPERSALAH: Det var en Mohamed Salah på sitt aller beste som senket Leeds.

Gorst hyller også lørdagens store spiller, Mohamed Salah. 

«Mens noen av lagkameratene på andre enden av banen vaklet, brakte Salahs oppreden minnene tilbake til 2017/18», skriver han. 

«Liverpool må tette igjen hvis de skal forsvare sin første tittel på 30 år. Men Klopp vet det veldig godt. Foreløpig kan supporterne nyte at deres scorings- og seiersmaskin av et fotballag er tilbake. Det er tross alt derfor de er mestere. Fest setebeltene, dette blir nok litt av en reise».  

Fraværet av publikum ble merket

«Leeds utliknet tre ganger i en forrykende duell med Jürgen Klopps lag, som var avhengig av Salahs presisjon på en kveld preget av ukarakteristisk slurv i forsvaret», skriver Andy Hunter i The Guardian

«Få lag har Liverpools evne til å finne en vei til seier uavhengig av omstendighetene, og det krevde alt de hadde av fokus, tålmodighet og innsatsvilje for å lykkes». 

Hunter peker i likhet med Joyce på at dette var en kamp som så gjerne skulle hatt fulle tribuner. 

«Som på kvelden der Liverpool løftet trofeet for litt over syv uker siden, ble fraværet av et publikum på åpningsdagen på Anfield, og på et av de store oppgjørene i engelsk fotball, merket godt. Stedet ville vært en gryte på møtet mellom forrige sesongs mestere i Premier League og Championship. De to lagene kompenserte imidlertid godt med en vill og underholdende kamp», skriver Hunter.

TOMME TRIBUNER: Dette var en kamp som fortjente tilskuere, mener de engelske journalistene.

TOMME TRIBUNER: Dette var en kamp som fortjente tilskuere, mener de engelske journalistene.

«Når du har Salah på laget har du et forsprang på resten»

Andy Dunn i Mirror mener kampen beviser at Liverpool ikke trenge å handle for store penger for å beholde stempelet som gullfavoritt. 

«Det var en klar og tydelig påminnelse på at Liverpools tittelforsvar trolig ikke blir veldig svekket av lite transferaktivitet. Det var en klar og tydelig påminnelse på at så lenge fronttrioen spiller sammen, så burde Liverpool være tittelfavoritt, ikke bak Manchester City».

«Ja, det var slurvete. Ja, i lys av kampen vil ikke en defensiv forsterkning være å forakte. Ja, Leeds kan ha avslørt en viss selvtilfredshet hos et lag som nærmest har gjort det til en rett å vinne. Og ja, etter at Leeds utliknet for tredje gang trengte Liverpool en dum takling fra Rodrigo for å få straffen som vinner kampen. Men når du har Salah på laget har du et forsprang på resten». 

«Premier League-fotball som det burde være»

«Det var en forbausende kveld av mange grunner. Leeds hadde mest ball mot et lag som er et av de beste i moderne tid til nettopp det. Leeds utliknet tre ganger, og de kjempet på en måte som man bare kan forvente av et håndfull lag i verdensfotballen mot Liverpool», skriver Sam Wallace i The Telegraph

«Dette var Premier League-fotball som det burde være. Store spillere som gjør store ting, inkludert Salah, men også store spillere som gjør tabber. Liverpools vaklende forsvar var tidvis ikke til å kjenne igjen». 

Også Wallace hyller nykommerne Leeds United. 

«Leeds vant ikke kampen, men hvis det er én måte å returnere til Premier League på etter 16 år, så er det denne. Et tredje Mohamed Salah-mål i det 89. minutt avgjorde en utrolig kamp, etter å ha møtt generasjonens beste Liverpool-lag og spilt på samme måte som dem».