Fem ting om kampen:Rekord-Salah redningsmann da forsvaret sviktet

Rekordmannen Mohamed Salah herjet i en ellevill serieåpning der Leeds imponerte, men forsvaret vaklet.

For en fotballkamp!

Det var ikke mye annet å si enn «wow» underveis i kampen. For dette var Premier League-fotball av det mest intense slaget du får det.

Jürgen Klopp lovet før kampen at vi skulle få se et heltent Liverpool, og det tok bare sekunder før vi så at det stemte. «Det må bli deres mest intense kamp noensinne», sa Klopp. Intensitet var medisinen mot det nyopprykkede laget. Klopp visste hva Leeds ville komme med. Nå vet vi det også. Leeds kan fort bli sesongens store underholdere.

Før kampen sa Marcelo Bielsa at han ikke kunne kommentere hva han synes om Klopps «heavy metal»-fotball, fordi han ikke er særlig interessert i musikk. Men hans Leeds-lag svarte med nøyaktig samme mynt.

For tilskuerne var dette fotball på sitt aller artigste, men for Klopp er det litt å ta tak i.

STANGET INN 2-1: Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Her scorer Virgil van Dijk 2-1-målet på corner.

Defensivt rusk

De skumle signalene vi så mot slutten av forrige sesong viste seg igjen lørdag kveld. Etter Liverpools pangstart fikk Leeds mye rom å boltre seg i, og etter 11 minutter var utlikningen et faktum. Skremmeskuddet kom bare minutter tidligere da Leeds fikk en scoring annullert.

Leeds utfordret Liverpools høye forsvarslinje konstant, og de skapte problemer med hurtige spillere, gode pasninger og tidvis høyt press.

Verre skulle det bli etter halvtimen spilt. Virgil van Dijk gjorde en kraftig feilvurdering og serverte ballen til Patrick Bamford, og 2-2 var et faktum. En grov tabbe som sendte tankene tilbake til bortekampen mot Arsenal mot slutten av forrige sesong. Liverpool trenger den stabile van Dijk, spesielt på dager der Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez vakler litt.

Heldigvis var ikke Leeds særlig mer imponerende i sitt defensive spill, men faresignalene må Jürgen Klopp og trenerteamet uansett ta til seg.

Virgil van Dijk rotet det til og Patrick Bamford kunne sette inn 2-2.

Rekord-Salah

I oppbygningen til Premier League-åpningen har det vært snakk om at Mohamed Salah har flere rekorder innen rekkevidde. Og det skulle bare ta fire minutter før han noterte seg for to nye milepæler.

Med straffescoring nummer én sørget han for at det har blitt mål i fire åpningskamper på rad i Premier League. Det har kun Teddy Sheringham gjort før egypteren. I tillegg ble han Premier League-historiens nest raskeste til 50 hjemmemål.

Som et utropstegn etter en fantastisk første omgang banket han inn en vidunderlig volley, før han like før slutt fullbyrdet hattricket - igjen fra straffemerket - og sikret seieren for Liverpool.

Med dagens scoringer trenger han bare tre mål på de neste ti kampene for å bli tredje raskest til å nå hundre mål for Liverpool. «The Egyptian King» lever i beste velgående.

Mohamed Salah viste at formen på plass inn i den nye sesongen.

Klopp elsker serieåpninger!

Det begynner å virke som Jürgen Klopp vil at laget skal gi det lille ekstra hver gang sesongen begynner. Målfestene har kommet på rekke og rad de siste fem sesongene:

• 2016: Arsenal - Liverpool 3-4
  • 2017: Watford - Liverpool 3-3
  • 2018: Liverpool - West Ham 4-0
  • 2019: Liverpool - Norwich 4-1
  • 2020: Liverpool - Leeds 4-3

Så lenge resultatene fortsetter å komme er det vel ingen supportere som takker nei til å starte hver sesong med tre poeng og masse mål. Men Klopp er neppe helt fornøyd alle aspekter av dagens forestilling.

Leeds United kan bite godt fra seg i årets Premier League-sesong.

Leeds er tilbake

Velkommen tilbake til Premier League!

Det var ikke et typisk nyopprykket lag som møtte opp på Anfield. Leeds lekte seg tidvis i Championship i fjor med intens og ballbesittende fotball, i tillegg til et voldsomt press. Og de lot seg ikke true til å endre på prinsippene selv om de møtte mesterne på Anfield i sesongens første kamp.

16 år etter at de sist var oppe i det gode selskap er Leeds tilbake, og de har ambisjoner om å bli værende.

Marcelo Bielsas lag viste prov på at de kan hamle opp med de fleste i Premier League, og det skal bli interessant å se hvordan den gamle stormakten klarer seg gjennom 2020/21-sesongen.