– Vi spilte sensasjonell fotball

Jürgen Klopp erkjenner at forsvarsspillet var svakt, men berømmer laget etter målfesten mot Leeds United.

12. sep 2020 kl 21.00 Jens Bessesen

– Det er synd at ikke fansen kunne være her når to lag leverer en sånn forestilling. Se for deg atmosfæren i en sånn kamp, sier en glisende Jürgen Klopp til TV 2 etter den elleville 4-3-seieren over Leeds på Premier Leagues første dag. 

Leeds svarte på Liverpools ledelser hele tre ganger, men Mohamed Salahs straffespark to minutter før full tid sørget for hjemmeseier. Klopp sier han er fornøyd med kampen.

– Jeg er fornøyd med tre poeng, men også med prestasjonen. Det er ikke bra med tre baklengsmål, men det vi gjorde galt var så åpenbart. Motstanderen tvang fram feil og var aggressive. Jeg beundrer fotballen de spiller, sier Klopp.

Manageren gjentar at Liverpool ikke forsvarte seg bra. 

– Men vi spilte sensasjonell fotball. Det var ukomfortabelt å ha ballen mot dem, de var sterke og tøffe. Men selv om de mannsmarkerte alle spillerne våre klarte vi å løpe oss fri. Jeg likte mange deler av kampen. Vi vet at vi må forsvare oss bedre, og så må vi bli mer kliniske foran mål, sier Klopp og legger til:

– Mot en motstander som aldri gir opp er jeg fornøyd, sier han.

Hyller Salah 

Klopp skryter også av dagens store spiller Mohamed Salah, som tok flere rekorder i løpet av kampen. 

– Det han leverte er på et utrolig nivå. Leeds forsvarte seg bra, men Salah gjorde det veldig vanskelig for dem. Han burde være fornøyd, sier Klopp. 

På pressekonferansen etter kampen sa Klopp at dette var en av de beste kampene Salah har spilt for Liverpool.

Han legger også inn litt honnør til Leeds-manager Marcelo Bielsa. 

– Han er en legende. Å sette opp et lag som han gjør er ikke lett, og det å overbevise spillerne om å spille sånn er ikke lett. Men de gjør det med glede, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]