– Overrasket over at det finnes flere rekorder å ta, for jeg trodde han hadde brutt alle

Mohamed Salah jakter enda flere scoringsrekorder.

12. sep 2020 kl 13.26 Jens Bessesen

Hvis Mohamed Salah scorer i seriepremieren mot Leeds vil han være den nest raskeste til å nå 50 hjemmemål på Anfield. Liverpool.no skrev denne uken at han også er i ferd med å nå en annen milepæl - egypteren trenger seks mål på elleve kamper for å bli den tredje raskeste i historien til å nå 100 Liverpool-mål. 

På fredagens pressekonferanse ble Jürgen Klopp spurt om det er en oppfatning av at Salahs bidrag blir tatt for gitt av enkelte, fordi han har satt en så høy standard. 

– Jeg er overrasket over at det finnes flere rekorder å ta, for jeg trodde han hadde brutt alle. Han har vært utrolig viktig for utviklingen vår, og vi har hjulpet han også både på og utenfor banen. Men det kan være noe i det, at når han gjør så mange eksepsjonelle ting så kan man ta det litt for gitt, sa Klopp og la til at han på ingen måte tar Salahs bidrag for gitt.

Scorer alltid i åpningskampen

Klopp sier Liverpool er avhengig av å ha Salah og hans rekkekamerater i toppslag. 

– Vi trenger Salah i scoringshumør, med aggresjon og vilje. Vi trenger at alle er i den formen, ikke bare på lørdag. Så er det fint at han har scoret 49 mål så langt, men jeg er mer interessert i de neste 49, sa Klopp.

Salah har scoret henholdsvis 44, 27 og 23 mål i sine tre første Liverpool-sesonger. I alle tre sesongene har han scoret i åpningskampen. Scorer han igjen mot Leeds blir også det en rekord. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]