Klopp tydelig oppgitt over Premier Leagues beslutning

Jürgen Klopp misliker at ordningen med fem innbyttere ikke videreføres.

11. sep 2020 kl 15.22 Arve Vassbotten

Da 2019/2020-sesongen returnerte etter koronapausen, fikk lagene lov å bruke fem innbyttere i kampene.

The International Football Association board (IFAB) ga de ulike forbundene muligheten til å selv avgjøre om de vil fortsette med sommerens regelendring med fem innbyttere også denne sesongen.

I motsetning til de fleste andre store ligaene, har Premier League-klubbene bestemt seg for å gå tilbake til tre innbyttere, selv om flere kamper skal presses inn på en kortere sesong. Jürgen Klopp er lite fornøyd med denne avgjørelsen. 

– Den største utfordringen denne sesongen

– Den største utfordringen denne sesongen er at vi presser en normal sesong inn på en kortere periode. Spesielt med den vidunderlige regelen vi har kommet fram til med 18 spillere i troppen og tre innbyttere, sa Klopp sarkastisk på fredagens pressekonferanse, og ristet på hodet. 

– Dette handler bare om spillernes ve og vel, for å si det. Men det er rart at vi må diskutere det, for dette er noe alle i hele verden og i hvert fall Europa gjør, sa Klopp med referanse til at Premier League har valgt å gå en annen vei. 

– Ting endrer seg hele tiden, jeg trodde at det ville gi mening at vi denne sesongen, og bare denne sesongen, ikke for alltid, vill e ha 20 spiller i troppen og fem innbyttere. Det handler ikke om å få en fordel fordi vi har så stor tropp og kan sette inn fem toppspillere eller noe slikt. Det jeg ikke liker er at vi snakker om dette på feil faktagrunnlag. Det handler ikke om å ha en fordel men om spillernes helse. For alle lag. Jeg var derfor veldig overrasket da jeg hørte at det var kommet til denne beslutningen. 

– Se på andre land, se på Tyskland. Bayern har uansett det beste laget, og selvsagt en fordel av fem spillere, men de spiller også flest kamper så det jevner det ut. Situasjonen er nå endret igjen, så man må rotere mer. Man må ha friske spillere som man kan bruke for å løse utfordringene, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]