De andre europeiske toppligaene viderefører regelendringen. Premier League sier nei

Det blir tre innbyttere i Premier League denne sesongen.

10. sep 2020 kl 23.01 Arild Skjæveland

The International Football Association board (IFAB) har gitt de ulike forbundene muligheten til å selv avgjøre om de vil fortsette med sommerens regelendring som tillater fem innbyttere.

Det var en regel som ble innført under «Project Restart» i sommer – men Premier League-klubbene har bestemt seg for å gå tilbake til tre innbyttere, selv om vi har en sesong i vente der kampene kommer ekstremt tett, med to kamper i uken omtrent hele sesongen.

Skotske Premier League stemte tidlig for forslaget om å fortsette med fem bytter, og det har også de europeiske storligaene gjort.

Det kommer til å bli slik i Bundesliga, La Liga, Ligue 1, og nå har også Serie A bekreftet at de vil gå for fem innbyttere, ifølge Dale Johnson i ESPN.

Ingen ekstra innbytter ved hodeskader

Hodeskader har i mange år vært et stort tema i fotballen, og det har vært mye snakk om å innføre en mulighet til ekstra innbytter dersom det er hodeskader og hjernerystelse.

The Telegraph rapporterer at alle slike prøveordninger er satt på hold, og at det ingen ligaer vil ha det med i 2020/21-sesongen.

Både IFAB og FIFA insisterer på at de fortsatt er i samtaler om en løsning, men at ting har blitt satt på hold på grunn av pandemien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]