Denne sesongen skal VAR brukes annerledesMichael Oliver skal dømme sesongpremieren

Det er satt opp dommere for første serierunde.

7. sep 2020 kl 17.14 Arild Skjæveland

Det nærmer seg Premier League-start, og de helrøde skal møte Leeds United på Anfield lørdag kveld.

Der er Michael Oliver satt opp til å dømme, melder Premier League i dag.

35-åringen, som av mange er sett på som ligaens beste dommer, har dømt LFC 43 ganger tidligere i alle turneringer, ifølge World Football. Det har endt med 22 seire, 13 uavgjorte og åtte tap. Det forrige tapet kom forrige sesong, da Watford vant 3-0 på Vicarage Road.

Dette er nytt den kommende sesongen

Det har blitt vedtatt flere endringer rundt bruken av VAR foran denne sesongen, etter en rekke kontroverser forrige sesong.

Den største og viktigste endringen er at også Premier League skal dømme etter den fulle FIFA-protokollen, heller enn å gjøre ting på sin egen måte. Dommerne skal fra nå av skal ta i bruk monitorene på sidelinjen og selv se igjen på kontroversielle hendelser for straffespark, mulige røde kort og så videre. Forrige sesong ble skjermene tatt veldig lite i bruk, og en måtte stole på assistentene i Stockley Park.

Det blir også slutt på at vi får se hele prosessen med om en spiller er i offside eller ikke. Det har vært mye kontroversielt denne sesongen når TV-seerne selv får være med mens dommerne er på tegnebrettet for å lage streker og se om en spiller er offside eller onside.

Et godt eksempel er Roberto Firminos annullerte scoring borte mot Aston Villa.

Ifølge Dale Johnson i ESPN kommer prosessen fortsatt til å være det samme, men for seeren blir det mindre komplisert og en får bare se det ferdige bildet og vite om spilleren er offside eller ikke. 

Assistentdommerne skal holde flaggene nede når det er offsidesituasjoner som kan føre til sjanser, og la spillet gå. Deretter skal VAR se etterpå om det er offside eller ikke, melder premierleague.com.

Liverpool - Leeds spilles lørdag kl 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]