Det kan gå mot fem innbyttere igjen:Klopp: – Vi har 38 kamper i en sesong som er fire uker kortere

Etter at Premier League-klubbene i starten av måneden stemte ned regelendringen er vinden i ferd med å snu.

30. aug 2020 kl 23.23 Øystein Tronstad

I starten av august stemte klubbene ned forslaget om å videreføre den midlertidige ordningen fra Project Restart med fem innbyttere. For å få gjennomslag må 14 av 20 stemme for. 

Nå skal flere klubber, ifølge The Telegraph, være klare for å endre mening. Hovedårsaken skal være landskampprogrammet og det faktum at flere spillere har testet positivt for koronaviruset eller er i karantene.

Nylig ble Manchester United Paul Pogba utelatt fra den franske troppen på grunn av koronasmitte. I Chelsea er åtte spillere i isolasjon. Og hos Tottenham trener Harry Kane på egen hånd på grunn av karantene etter ferie.

Premier Leauge-klubbene har nytt møte førstkommende torsdag. Etter Community Shield-nederlaget mot Arsenal var Jürgen Klopp klar på hva han ønsket.

– Er jeg for? Ja. Jeg vet at diskusjonene fortsatt pågår om hvorvidt dette er en fordel for de store klubbene, men jeg ser ikke på det på den måten. Jeg ønsker ikke en fordel, men vi har 38 Premier League-kamper i en sesong som er fire uker kortere, det sier sitt.

FRA BENKEN OG INN: Divock Origi har de siste sesongene vært selve definisjonen på en innbytter under Jürgen Klopp som ofte har sett til belgieren for å forandre noe offensivt.

FRA BENKEN OG INN: Divock Origi har de siste sesongene vært selve definisjonen på en innbytter under Jürgen Klopp som ofte har sett til belgieren for å forandre noe offensivt.

– Og de andre konkurransene vil være stort sett de samme så vidt jeg vet, så dette vil hjelpe. Men det handler aldri om å ha en fordel. Det handler om hvordan vi kan komme oss gjennom sesongen, for spillernes skyld og deres prestasjonsnivå. Jeg mener at det er fornuftig, men det er ikke jeg som avgjør det.

Klopp gjorde fire bytter mot Arsenal og de var ganske sentrale. Liverpool løftet seg kreativt når Naby Keïta og Takumi Minamino kom inn. Sistnevnte satte inn utligningen. Rhian Brewster ble også byttet inn på tampen for å være klar til det ble straffespark.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]