– Det er ofte når man vinner ligaen at man bør benytte sjansen til å forsterke laget

Sondre Lyshaugen i Chelseas norske supporterklubb før kampen mot Liverpool.

Liverpool vant begge ligakampene mot Chelsea forrige sesong. 5-3 på Anfield i juli, og 2-1 på Stamford Bridge i september 2019. Etter den tid har Chelsea styrket laget betraktelig med kjøp av spillere som Timo Werner, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Thiago Silva og Kai Havertz. Derfor tror Sondre Lyshaugen, presskontakt i Chelseas norske supporterklubb, at det blir en langt jevnere affære på Stamford Bridge denne gangen.

– Kampene mot Liverpool er vanligvis tøffe bataljer, som lever sitt eget liv. Det blir det nok også denne gangen. Det er jo ikke lenge siden sist lagene møttes. Da ble det målrikt. Det tror jeg det blir denne gangen også, sier Lyshaugen til Liverpool.no, og spår 3-2 seier til Chelsea.

– Jeg tror Chelsea har tatt et par steg i riktig retning siden sist lagene møttes, i den forstand at vi har sikret oss noen solide forsterkninger, i tillegg til at våre mange unge spillere har fått mer rutine.

Fornøyd med topp tre

Lyshaugen tror imidlertid ikke at hans kjære Chelsea kan være med å kjempe om ligagullet allerede denne sesongen.

– Det tror jeg blir litt for tidlig. Avstanden opp til Liverpool og Manchester City var for stor til at vi klarer å ta igjen hele forspranget. Men jeg håper vi kan bite godt fra oss, og henge med lenger enn vi gjorde forrige sesong. Klarer vi å komme inn blant topp tre, vil jeg karakterisere det som en bra sesong.

Chelsea-supporteren tror at Liverpool kan være med å kjempe om ligatittelen også denne sesongen, selv om Jürgen Klopp ikke har fått handlefrihet på transfermarkedet grunnet koronapandemien.

– Liverpool vant jo ligaen ganske suverent forrige sesong, og vil være istand til å være med i kampen om ligagullet selv uten forsterkninger. Men samtidig bør det være et tankekors for Liverpool-supporterne at det ofte er når man vinner ligaen at man bør benytte sjansen til å forsterke laget. 

– Jeg tror Liverpool vil få oppleve at kampen om ligatittelen blir langt jevnere og tøffere denne gangen enn tilfellet var forrige sesong.

Tror ikke Ben Chilwell og Thiago Silva vil spille mot Liverpool

Lyshaugen sier seg godt fornøyd med 3-1 seier over Brighton i ligaåpningen, selv om spillet ikke var all verden å rope hurra for.

– Jeg er godt fornøyd med tre poeng, og at vi til slutt vinner relativt komfortabelt, selv om vi spillemessig har mye å gå på. Det lugger litt for oss ennå. Det er tidlig i sesongen, og det er mange nye spillere som skal lære hverandre å kjenne. Vi spilte FA-cupfinale etter ligaslutt i sommer, og deretter en ubetydelig returkamp i Champions League, så våre spillere har hatt en svært kort preseaon.

– Jeg synes imidlertid Chelsea har handlet meget godt. Vi har kjøpt spillere i riktig aldersgruppe. Spillere for fremtiden. Timo Werner er allerede en etablert internasjonal angriper, mens Hakim Ziyech er en etablert Champions League-spiller. Kai Havertz er et av de største talentene i Europa.

– Vi har også sikret oss sårt tiltrengte forsterkninger til forsvaret, selv om Ben Chilwell og Thiago Silva neppe er aktuelle til Liverpool-kampen. Det var først i dag at de to var tilbake i trening, og jeg tror neppe de blir brukt mot Liverpool.