– Det er klart at dersom fans ikke kan returnere til tribunene snart, så vil det ha alvorlige følger for sportsindustrien

Premier League er en av flere organisasjoner som har hatt møte med sportsministeren i dag.

16. sep 2020 kl 20.00 Einar Kvande

Etter et møte med sportsminister Oliver Dowden i dag har Premier League gått ut med en felles pressemelding sammen med British Horseracing, English Football League, England and Wales Cricket Board, det engelske fotballforbundet, Lawn Tennis Association, Rugby Football League og Rugby Football Union.

I pressemeldingen sier organisasjonene at de er takknemlige for at sportsminister Dowden tok seg tid til å diskutere de finansielle konsekvensene som koronapandemien har for sportsindustrien. Regjeringen vurderer for tiden når tilskuere kan returnere til tribunene.

Møtet med ministeren beskrives som konstruktivt.

Alle organisasjonene sier de er opptatt av publikums sikkerhet, og i dag fikk de forklare hvordan man kan få fans tilbake på tribunene selv om man må følge alle de relevante retningslinjene.

– Vi tror at sportsfans vil være like trygge som i andre aktiviteter som i dag er tillatt, heter det i pressemeldingen.

– Vi forklarte sportsministeren den alvorlige finansielle situasjonen sportsindustrien, klubbene og arenaene står overfor. Vi tror vi kan arrangere sportsbegivenheter på en trygg måte.

– Det er klart at dersom fans ikke kan returnere til tribunene snart, så vil det ha alvorlige følger for sportsindustrien.

– Vi har allerede gjennom arrangementer bak lukkede dører og testarrangementer demonstrert at vi kan levere sikkerhet av høyeste standard. Vi vil fortsette å samarbeide med Regjeringen i dagene som kommer, for å levere ytterligere bevis på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]