Lampard slår tilbake mot Klopp

Frank Lampard forsvarer Chelseas pengebruk i sommer og slår tilbake mot Jürgen Klopp. Men tallene er ikke på Chelsea-managerens side.

14. sep 2020 kl 00.09 Jens Bessesen

Frank Lampard har nå svart på Jürgen Klopps kommentarer om transferpolitikken til noen klubber dette overgangsvinduet. Klubbene har fått en økonomisk smell på grunn av koronapandemien. Noen har derfor valgt å bruke mindre, mens andre, som Chelsea, har punget ut penger på spillere. 

– Når du eies av nasjoner og oligarker, er usikkerheten i verden mindre viktig. Vi er en annen type klubb, sa Klopp til BBC 5 Live Sportfør sesongen.

Synes kommentarene var morsomme

Nå har Chelsea-manager Lampard svart på kommentarene til Klopp. Ifølge BBC sier Lampard at han ikke lot seg irritere av kommentarene, men at han heller syntes det var litt morsomt.  

– Ser man bort fra Leicester så har de fleste Premier League-vinnerne brukt mye penger og gjort gode rekrutteringer. Du kan gå gjennom Liverpool-spillerne: Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Salah. Utrolige spillere som kom til en veldig høy pris, sier Lampard. 

Han forsvarer Chelseas sommer, der de har kjøpt spillere for til sammen 200 millioner pund, med at de akkurat har lagt bak seg et år med transfernekt. 

– Liverpool har gjort det smart i å ha tro på treneren og et system i flere år. Det er en flott historie, men det er en historie der det har blitt brukt mye penger på spillere. Denne sommeren har vi brukt penger. Nå begynner det harde arbeidet, sier Lampard. 

Liverpool har brukt minst netto

Transfermarkt.com har en oversikt som viser hvor mye klubbene i Premier League har brukt på overganger til sammen de siste fem årene, og trukket fra hvor mye klubbene har solgt for. Det viser følgende summer for «topp seks-lagene». 

  • Liverpool: 74,6 millioner pund.
  • Tottenham: 166,25 millioner pund.
  • Chelsea: 238,10 millioner pund.
  • Arsenal: 287,15 millioner pund. 
  • Manchester United: 476,25 millioner pund. 
  • Manchester City: 516,77 millioner pund. 

Kilde: Transfermarkt.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]