Leeds United startet sin pre-season før comebacket i Premier League 13. august - to dager før Liverpool var i gang.

Liverpool har spilt treningskamper mot Stuttgart og RB Salzburg, Community Shield-kamp mot Arsenal og oppkjøringskamp mot Blackpool siden de var tilbake på treningsfeltet.

Marcelo Bielsas lag har ikke vært i aksjon mer enn to ganger før sesongpremieren på lørdag.

Først mot Stoke

Den første kampen i oppkjøringen ble spilt tirsdag i forrige uke, da de gjestet Stoke City på bet365 Stadium.

Det var ikke en vanlig treningskamp, og lagene spilte kun to ganger 40 minutter.

Leeds stilte med følgende lag: Kiko Casillas, Luke Ayling, Barry Douglas, Oliver Casey, Pascal Strujic, Leif Davis, Jamie Schakleton, Jack Harrison, Helder Costa, Pablo Hernandez og Patrick Bamford.

På benken fra start satt Eliai Caprile, Ian Poveda, Tyler Roberts og Robbie Gotts.

Det var en tidligere Liverpool-spiller som kom i fokus. Thomas Ince spiller nå for Stoke, og slo hjørnesparket før Nathan Collins sitt åpningsmål etter to minutter. Det var også stillingen til pause. Samme mann slo innlegget også før Lee Gregorys scoring 12 minutter ut i andreomgang, før han selv scoret kampens siste mål. Se høydepunktene her.

Møtte portugisisk motstand

På lørdag spilte Leeds sin andre kamp i oppkjøringen. Da var portugisiske Pacos Ferreira motstander. Kampen ble spilt på Leeds sitt treningsfelt Thorp Arch.

Bielsa stilte med følgende lag: Casilla, Douglas, Ayling, Casey, Davis, Struijk, Shackleton, Harrison (Poveda 70), Hernandez (Gotts 73), Roberts, Bamford (Cresswell 88).

Lucas Silva ga gjestene fra Portugal ledelsen, men det varte kun i to minutter. Pascal Struijk headet inn utligningsmålet fem minutter før pause.

Etter pause tok Leeds over. Først scoret Pablo Hernandez med en flott avslutning, før innbytter Helder Costa jaktet en ball i bakrommet og satte inn 3-1. Se høydepunktene under.

Leeds har klart seg uten spillere som Rodrigo (Spania), Stuart Dallas (Nord-Irland), Kalvin Phillips (England), Tyler Roberts (Wales), Liam Cooper (Skottland), Gjanni Alioski (Nord-Makedonia), Mateusz Klich (Polen), Liam McCarron (Skottland U21) og Illan Meslier (Frankrike U21) i denne landslagspausen.

Liverpool - Leeds United spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.