– Å legge press på oss selv er blitt en hobby

Selvforskyldte problemer kommer av mangel på fokus, mener manageren, som vurderer endringer til Spurs-kampen.

6. feb 2017 kl 08.33 Marius Rabben

Liverpools bakerste mann kom igjen i fokus da Hull tok ledelsen på KCOM Stadium lørdag. Etter en corner glapp Simon Mignolet ballen under press ned til Alfred N’Diaye som scoret fra kloss hold.

– Han var helt klart ikke alene rundt målet, men han hadde den nesten i henda, noe han ikke kan ignorere, sier Jürgen Klopp.

– Et tap som virkelig svir

Sjefen påpeker samtidig at keepervalget ikke avhenger at kun resultatet i kampen, og mener hele laget gjorde feil i feltet under baklengsmålet.

– Vi ser på ting rundt. Jeg har sett på hele dødballsituasjonen. Formasjonsmessig var det ikke riktig, ikke i ett sekund på denne dødballen, og jeg har ingen anelse om hvorfor.

– Alt handler om konsentrasjon, om å virkelig være til stede i kampen, og finne svaret nå etter et tap som virkelig svir, ikke bare for meg, men også spillerne.

ENKEL SCORING:
ENKEL SCORING:  Alfred N'Diaye og Hull-spillerne jubler over ledermålet. Etter pause fastsatte det nedrykkstruede laget sluttresultatet til 2–0.

– Å legge press på oss selv er blitt en slags hobby akkurat nå. Og vi må vise en reaksjon, men det kan ikke jeg gjøre her og nå, sier han i presserommet.

Klopp og teamet har måttet tåle kritikk og frustrasjon over mangelen på januarhandel. Selv erkjenner tyskeren at de hadde midlene for å hente spillere vinter, men at ting av dem på ønskelista var tilgjengelig.

Leter ikke etter unnskyldninger

Foran møtet med Tottenham kommende lørdag kan det blitt gjort forandringer på laget, og Klopp tror han har det som trengs for å snu den grusomme formen i 2017.

– Vi ser selvsagt på hva som skjer utover i uka, hvordan spillerne responderer og alt sånn. Ja, vi har noen alternativer. Vi trenger ikke tjue alternativer, men vi har muligheten til å endre på noen ting, forteller han.

– Vi leter ikke etter unnskyldninger, vi prøver ikke å gi noen skylda. Vi er selv ansvarlige. Laget, spesielt jeg, må jobbe med løsningene, og det skal vi gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]