– Det er enormt for oss

Mohamed Salah er tilbake på Melwood etter å ha sikret seg legendestatus for Egypt.

12. okt 2017 kl 14.15 Arild Skjæveland

Da Mohamed Salah scoret sitt andre mål for dagen på straffespark i det 95. minutt, sendte han Egypt til sitt første VM-sluttspill i hans levetid. Egypt har ikke kommet seg til VM siden Italia arrangerte mesterskapet i 1990.

– Det var en fantastisk følelse å hjelpe landet mitt til å komme til VM etter en så lang tid. Det er enormt for oss, og jeg er veldig lykkelig og stolt over at vi har klart det, sa 25-åringen til Liverpoolfc.com etter å ha kommet tilbake til Melwood.

Månedens spiller - igjen

Salah fikk torsdag troféet for månedens spiller i september. Et Standard Chartered-trofé han nå har to av, etter å ha blitt stemt frem også i august.

Denne måneden fikk han 41 prosent av stemmene. Nestemann var Philippe Coutinho på 23 prosent.

– Jeg vil si takk til alle supporterne, og jeg er veldig glad for å ha vunnet det. Nå må vi kjempe og forbedre resultatene våre. Det er en stor kamp på lørdag, og hele verden kommer til å se den. Det er en stor kamp for oss, for vi må forbedre resultatene våre, og jeg håper at vi kan vinne, sier egypteren.

– Vi kjemper i alle kamper, men dette er en stor kamp, og kan utgjøre en stor forskjell for oss. Vi må klatre på tabellen, og forsøke å vinne denne kampen, sier han.

Uten Mané

Det blir mer ansvar på Mohamed Salah med Sadio Mané satt ut av spill de neste seks ukene.

– Jeg tekstet ham da vi var på landslagssamling, og da han kom tilbake. Han fortalte meg at han var skadet, så det er dårlig nytt for oss alle. Slik er fotballen, og alt kan skje, men nå må vi kun fokusere på kampen, sier Salah.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]