SYKT MÅL:  John Arne Riise hadde all grunn til å feire etter at han la på til 2-0 mot Manchester United med et fantastisk frispark.

– Det målet gjorde meg kjent i hele Fotball-Europa

John Arne Riise fikk en drømmestart på karrieren i Liverpool med flere nydelig mål. Men en scoring hadde ekstra stor betydning.

John Arne Riise scoret hele 31 mål i sin eventyrlige Liverpool-karriere. Og allerede i den første sesongen scoret han noen vanvittige mål, spesielt mot Everton og Manchester United. 

Hvilken av målene du scoret setter du høyest selv?

– Det er så vanskelig å svare på. For hvert mål betyr så mye av forskjellige grunner. Man har Everton-målet, som var det første derbyet borte. Det gjorde at jeg ble tatt inn i fansen hjerter.

UTE MED BOK:  Boka om John Arne Riises liv er nå i salg.

–  Så har man målet mot Man Utd. Det handler også mye rivaliseringen i Norge mellom Liverpool og United-supporterne, og det var mitt første mål på Anfield. Så jeg må si United-målet, for det betydde så ekstremt mye for meg som person, som spiller og for klubben.

– Det var ikke minst morsomt at Beckham, som var et idol for meg, spilte, Solskjær spilte, og jeg hadde mange venner på tribunen. Det er målet alle snakker om nå i etterkant, og nå som det er ny Man Utd-kamp igjen er det det målet som dras fram. Det målet betydde mest for meg, og gjorde at mitt navn ble nevnt i hele Fotball-Europa, sier John Arne Riise til Liverpool.no. 

Vi møtte 37-åringen i forbindelse med lanseringen av boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

I sin første sesong i 2001-2002, scoret han også mot Arsenal og Newcastle. Han innrømmer at det var viktig for å finne sin plass i laget etter overgangen fra Monaco.

– Det var viktig å vise spillerne at det funket det vi gjorde. At mine løp som back eller ving førte fram. Livet ble mye lettere da jeg scoret mot Bayern München i supercupen, mot Everton, Newcastle og Man Utd de første månedene. Jeg fikk senket skuldrene, og fikk lyst å trene enda mer, sier han.

Se alle Riises scoringer for Liverpool her:

Hvordan opplevde du det da fansen begynte å synge sanger om deg?

– Jeg fikk en sang etter Everton. Den hørte jeg ikke så mye. Men da jeg gjorde meg klar til å ta frisparket mot Man Utd, hørte jeg stadion sang. Men fordi jeg fokuserte sånn, hørte jeg ikke om det var mitt navn som ble sunget. Men idet jeg scoret skjønte jeg at det var «min sang».

– At en liten gutt fra Ålesund, som scorer et sykt mål mot Man Utd hadde to egne sanger i en klubb som Liverpool, det var langt over mine villeste fantasier som 21-åring. Det var helt vilt. Da føler man seg uovervinnelig, og jeg gikk på skyer, selv om det privat ikke gikk like bra. Men likevel fløyt jeg på en sky. Klubben fikset alt for meg, jeg elsket å trene og fikk nye venner. Man tenkte ikke på der og da hvor stort det var, sier Riise. 

Joooooooooohn Arne Riise!
Ooh! Aah!
I wanna know-ow
How you scored that goal!

Så allerede da Riise ladet storslegga mot Fabien Barthez, ble «I wanna know-ow. How you scored that goal!» sunget på tribunen, det hører man også godt i YouTube-klippet høyere oppe i saken. 

– Ja, man kan høre den på tribunen før målet. Jeg vet ikke om det var fordi de først laget «Ran half the pitch»-sangen og la på denne, men jeg er sikker på at jeg hørte den da jeg sto der. Og etterpå tok det helt av. Og jeg vet jo at den synges den dag i dag. Det er helt fantastisk, og viser at man har gjort noe riktig, sier Riise til Liverpool.no.