Har ikke tapt mot Pochettinos Spurs

Liverpool vil håpe at den statistikken holder seg, også etter søndagens kamp.

22. okt 2017 kl 09.58 Arild Skjæveland

Det er liten tvil om at Mauricio Pochettino er en av de aller beste og mest lovende managerene i Premier League - men ett lag har han slitt mot. Og måtte det fortsette - i enda noen timer, og gjerne sesonger fremover.

Argentinerens lag har møtt Liverpool 10 ganger siden han kom til England i 2013. Det startet veldig bra for han i Southampton, med 3-1 seier på St. Mary’s i en kamp der Nathaniel Clyne, Adam Lallana og Rickie Lambert alle startet. Sistnevnte scoret også 2-0 målet. Da lagene møttes på Anfield vant Pochettinos lag igjen - og denne gang var det Dejan Lovren som var matchvinner.

I den siste kampen han ledet Southampton mot Liverpool var det de helrøde som skulle vinne - i en kamp der Luis Suarez, Raheem Sterling og Steven Gerrard scoret målene.

Tøffere i Spurs

Pochettino har gjort Tottenham til et topplag, og laget hans ligger på tredjeplass i Premier League i skrivende stund. De to foregående sesongene har det endt med tredje- og andreplass. Men mot Liverpool har hans Tottenham-lag slitt.

Lagene har møttes sju ganger under argentineren. I det første vant Liverpool 3-0 på White Hart Lane - i en kamp hvor Alberto Moreno scoret sitt første mål for klubben.

De helrøde vant også kampen på Anfield den sesongen, 3-2, da Mario Balotelli scoret.

Etter det var det tre uavgjorte på rad (0-0, 1-1 og 1-1) før Liverpool vant 2-1 i ligacupen og 2-0 på Anfield forrige sesong - i en kamp der Sadio Mané scoret begge målene.

Totalen mot Mauricio Pochettino er 10 kamper spilt, fem seire, tre uavgjorte og to tap. 16 scorede mål, og ni innslupne.

Mot Pochettino i Tottenham er det sju kamper - fire seire og tre uavgjorte. Måtte det fortsette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]