– Jeg slutter den dagen jeg ikke tror vi kan slå Manchester United

Jürgen Klopp sier han vil forlate Liverpool dersom det kommer en dag han føler at laget hans ikke lenger har en sjanse til å konkurrere med de beste.

14. okt 2017 kl 00.30 Einar Kvande

Jose Mourinho har brukt 306 millioner pund siden han tok over Manchester United for 14 måneder siden. Til sammenligning er Jürgen Klopps utlegg i Liverpool på 149 millioner pund i løpet av hans to år på Anfield. Klopp tror imidlertid at det er fullt mulig å konkurrere med United, selv om Salford-klubben har mer penger å rutte med på transfermarkedet.

– Det øyeblikket jeg tror at vi ikke kan oppnå suksess, vil det bare være en løsning. Jeg vil gå, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det er ingen grunn til at jeg skal gå her som noen som skal passe på klubben inntil verden skaper en manager som kan oppnå suksess her. Det gir ingen mening. Selvsagt er jeg helt overbevist om at jeg kan få suksess her.

– Andre managere har andre måter å gjøre det på, andre klubber har andre måter å gjøre det på. Vi har vår måte.

– Vi ble nummer fire forrige sesong. Det er ikke perfekt, men greit nok. Kunne vi ha tatt igjen Chelsea? Nei. Men vi var ikke langt bak City og Tottenham, og nå ønsker vi å ta neste steg.

– Jeg tror ikke jeg er den perfekte manager, jeg tror bare at jeg passer perfekt i denne klubben. Og jeg føler allerede et mye større ansvar enn jeg kanskje burde.

– Jeg har fortsatt den samme lidenskapen. Jeg vet at folk ikke liker å vente. Men jeg kan ikke forandre dette. Dersom du ikke ønsker å vente, så slutt å vente.

– Men jeg er ikke i nærheten av å gi opp. Jeg tror oppriktig at vi er på riktig vei.

Er ikke misunnelig på konkurrentene

Klopp krever å bli trodd når han sier han ikke misunner managerne i Manchester United, Manchester City og Chelsea.

– Dersom du føler at du har det bra slik det er, bør du nyte det. Dersom naboen har det enda bedre, betyr det at du ikke kan nyte din egen situasjon? Selv om han har en bil mer enn deg, og kan ta en ferie mer enn deg....

– Det handler om å være lykkelig. Ikke mer lykkelig enn andre. Kan vi dominere mot våre rivaler de neste 20 årene uten å bruke like mye penger? Trolig ikke, men kan vi fortsatt henge med? Selvsagt kan vi det. Og vi ønsker å tvinge oss med.

– Vi ønsker å bli stabile, prestere på et stabilt høyt nivå og forbedre oss. Selv om vi i fremtiden skulle miste en spiller, ønsker vi å hente inn andre spillere. Som kan komme dette langsiktige prosjektet tilgode.

– Jeg vet at eierne ikke tviler på meg, på oss, eller noe som helst. Vi nyter livet på Melwood. Vi har det veldig bra, men selvsagt vet vi at vi må levere varene.

Det ligger ikke i Klopps natur å være forsiktig, og legge seg bakpå. Det akter han ikke å gjøre mot Manchester United i morgen heller.

– Skal vi gjøre det samme som Manchester United, slik at ballen blir liggende på midtbanen og ingen ønsker den? Spillet fungerer ikke slik. Dersom vi la oss bakpå og ventet på å få en sjanse på en kontring, vil ingen på Anfield akseptere det.

– Mourinhos lag er smarte. Det er helt greit. Men vi kunne ha vunnet mot dem i fjor. De vil ikke være passive denne gangen. De fremstår som et annet lag nå.

– Om de slår en lang ball eller to, så er ikke det noe problem for oss. Vi kan fortsatt vinne ballen. Du må være klar for øyeblikkene når de setter inn et høyt press. Du vil få sjanser i kampen, og du må være klar til å ta dem. Resten handler om å forsvare seg som lag.

– Vi må bli bedre til å slå om fra øyeblikk der vi spiller, spiller og spiller, og så får motstanderen en sjanse. Det er derfor jeg understreker at konsentrasjon er viktig. Det må vi lære oss.

– Vi er i en vanskelig posisjon. Vi må dominere, men dersom vi gjør en feil vil folk påpeke «at nå skjer det igjen».

– Ja, vi må ha litt flaks også. Har vi hatt mye flaks så langt? Jeg vil si nei, men vi må jobbe for å få det. Ingen gir deg flaks gratis.

Deler fansens frustrasjon

I forrige kamp kastet Liverpool bort nye poeng mot Newcastle, og Klopp deler fansens frustrasjon.

– Mot Newcastle var jeg nær å tenne på alle plugger. Det ble rett og slett for mye for meg et øyeblikk. Det føltes veldig urettferdig etter kampslutt. Vi var det beste laget, og vi hadde flest sjanser. De hadde en sjanse, og scoret.

– Etter kampen fikk jeg spørsmål om jeg mente resultatet var rettferdig. Jeg svarte: «Hva tror du»? Da han svarte «ja» var jeg nær ved å reise meg og gå. Som menneske er jeg ikke stolt av dette. Da jeg gikk ut tenkte jeg «gå bort til ham og ta ham i hånden, det er ikke hans feil»...

– Som alt annet i verden handler det bare om resultater. Ingen bryr seg om noe annet.

– Mot City var vi det beste laget til vi måtte spille med 10 mann, og de scoret fem, og har gjort noe slikt som 40 mål på to uker.

– Vi fikk en smell, men tenkte at det ikke var så ille selv om vi slapp inn fem mål. Vi har vært det beste laget i alle kampene etter det, men har ikke vunnet bortsett fra mot Leicester.

– Den store utfordringen for oss er å beholde selvtilliten og spille vårt eget spill. Jeg er klar for dette, og guttene er klare til å gjøre det.

Kampen i morgen er utrolig viktig for Liverpool. En seier vil føre til at avstanden til Manchester United er nede i fire poeng. Et tap vil føre til at sjansen til å ta igjen United denne sesongen synes liten.

– Dette er fakta. Vi kan ikke ignorere fakta. Men det bør ikke være sentralt i tankene våre. Det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi er like bak Tottenham og Chelsea på tross av alle problemene vi har hatt. Likevel føles det som vi er det eneste laget som har problemer, og de to Manchester-lagene stikker fra oss.

– Vi må bare få orden på vår egen situasjon, og ikke tenke på avstanden opp så tidlig, for det får deg bare til å stivne. Vi må spille med frihet og skape en god stemning. Det vil være strålende om alle med sympatier for Liverpool er klare til å gjøre dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]