– Klopp er perfekt for denne klubben

Kenny Dalglish er sikker på at Klopp er riktig mann, og tror på seier på lørdag.

12. okt 2017 kl 09.37 Arild Skjæveland

Før Liverpool mot Manchester United sparkes i gang på lørdag, skal det markeres at Centenary Stand har fått nytt navn. Nå heter tribunen Kenny Dalglish Stand.

Dalglish selv tror det blir en tett kamp, men at Liverpool kan strekke det lengste strået denne gang.

– Du vil alltid forvente at Liverpool mot Manchester United blir en jevn kamp. I fjor parkerte José Mourinho bussen da han kom til Anfield. Det var ikke bare én buss - det var et par dobbeltdekkere. Det er ikke for å kritisere ham - Liverpool fikk det vanskelig, og Ibrahimovic ble nesten matchvinner, sier Kenny i et intervju med Liverpool Echo.

NYTT NAVN:
NYTT NAVN:  Centenary Stand har skiftet navn til Kenny Dalglish Stand. Det skal markeres lørdag.

Tror på seier

Dalglish forventer at United vil ha en lik tilnærming til årets kamp, som de hadde i fjor.

– Jeg tror United vil komme med en defensiv tilnærming, men samtidig har de fantastiske spisser i Marcus Rashford, Romelu Lukaku og Anthony Martial. Jeg tror José vil prøve å legge preset på Liverpool, men presset er på alle i en kamp som dette.

– Jeg går for 2-1 til Liverpool, men det er mulig jeg tenker med hjertet og ikke hodet. For øyeblikket spiller United veldig bra, mens Liverpool ikke har hatt marginene på sin side. Det må snu på et tidspunkt, så forhåpentligvis er skjer det denne uka.

Dalglish er veldig imponert over det Mohamed Salah har vist i den røde trøya så langt.

– Mo Salah har vært den mest spennende signeringen denne sommeren for Liverpool. Han har kommet etter en fantastisk sesong med Roma i fjor. Folk hadde åpenbart sett han mens han var i Chelsea, men han har kommet hit og scoret noen bra mål og sett veldig skummel ut. Han er veldig rask, og utfordrer folk så de får panikk. Han kan gå på både utsiden og innsiden, og foretrekker å få ballen over på venstrefoten, sier Dalglish.

Mener Klopp er perfekt

Den tidligere Liverpool-manageren mener klubben har fått en sjef som passer perfekt.

– Jeg synes han er perfekt for fotballklubben. Han kan relatere til supporterne, og de kan relatere til han. Jeg mener vi beveger oss i riktig retning etter at han kom. Han blir kanskje kritisert for målene som slippes inn, men filosofien hans er alltid å score mer mål enn motstanderen, så det er det supporterne ønsker å se.

– Mellom nå og mai tror jeg det vil bli flere smil enn skuffelser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]