– Nå blir det vanskelig å ta ut laget

Steven Gerrard ble imponert over spillerne som slo Maribor 4-1 i UEFA Youth League.

18. okt 2017 kl 14.11 Einar Kvande

Gerrard måtte unnvære duoen Edvard Tagseth og Rhian Brewster, som er opptatt med landslagsoppdrag, og suspenderte Conor Masterson i kampen i Slovenia, og trioen kan nå få problemer med å spille seg inn på laget igjen om vi skal tro U19-sjefen.

Den tidligere Liverpool-kapteinen la om til tre mann i backrekka, noe som så ut til å fungere bra. Bobby Adekanye gjorde to mål, mens Herbie Kane og Liam Millar også nettet i Maribor.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det var en vanskelig kamp. Banen var veldig tørr og litt humpete, men vi hadde en kamp-plan, og spillerne utførte den på strålende vis, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Maribor hadde noen gode perioder i kampen, men kampen sett under ett var det vi som kontrollerte begivenhetene.

– Jeg spurte spillerne før kampen om jeg ville få en Spartak-prestasjon, hvor vi ikke spilte som lag, eller om jeg ville få en Sevilla-prestasjon, hvor vi var strålende over hele banen. Denne matchen lignet nok mer på Sevilla-kampen.

– Flere spillere fikk sjansen i denne kampen. Bobby kom for eksempel inn og gjorde det ekstremt bra, ved at han scoret et par mål.

– Flere spillere var uaktuelle til denne kampen. Karer som Conor Masterson, Rhian Brewster og Edvard Tagseth. Det blir nå vanskelig for dem å gå rett inn på laget igjen, for du kan ikke gi spillere muligheter som dette, og så sette dem ut igjen etter at de har prestert maksimalt.

– Nå blir det skikkelig vanskelig å sette opp laget til neste kamp, men det er et hyggelig problem.

Reddet straffespark

Gerrard benytter ellers anledningen til å skryte av keeper Kamil Grabara, selv om polakken gjorde en generaltabbe da Maribor tok ledelsen i første omgang.

– Jeg ønsker at spillerne mine skal vise karakterstyrke og mot. Scoringen deres kom ut av ingenting, mot spillets gang, etter en tabbe av vår keeper. Det eneste du kan gjøre etter å ha gjort en tabbe som keeper, er å gjøre det godt igjen. Han gjorde utvilsomt det, da han gjorde et par redninger i verdensklasse og også reddet et straffespark på strålende vis.

– Maribor utfordret oss da de tok ledelsen, men vi ga dem svar på tiltale, konkluderer Gerrard.

REDDET STRAFFESPARK
REDDET STRAFFESPARK  Kamil Grabara spilte en god andreomgang mot Maribor.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]