Signerte 2000 drakter

Da Mohamed Salah ønsket nummer 11, betydde det mye autografskriving for Roberto Firmino.

21. okt 2017 kl 10.08 Arild Skjæveland

Mohamed Salah har spilt med nummer 10 og 22 for Egypt, 22 for Basel, 17 for Chelsea, 74 for Fiorentina, og 11 for AS Roma. Nummer 11 ble han så glad i at han ønsket det også i Liverpool - og Roberto Firmino ga gladelig fra seg sitt nummer for å overta draktnummer 9.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo medførte det at Firmino endte opp med å signere 2000 (!) drakter for supportere som allerede hadde kjøpt denne sesongens drakt med nummer 11 og brasilianerens navn på ryggen.

Alltid påskrudd

Jürgen Klopp er veldig fornøyd med spilleren, og klubben håper å få han til å signere en ny kontrakt i løpet av høsten.

– En av Robertos største styrker er at han alltid er påskrudd. Han er alltid med i kampen, og jakter bakfra. Han løper alltid, følger løpene, har små involveringer og gjør livet enklere for alle andre, sier Klopp til Echo.

– Når Roberto ikke spiller bra, så er han aldri dårlig. Han er bare ikke på sitt beste, men jobber likevel hardt.

Scoret igjen

Roberto Firmino scoret to mål mot Maribor på tirsdag, og manageren mener han var fantastisk.

– Det var klart at Roberto ville være tilbake. Det er slik det er - du kan ikke forandre mening hver dag. Dersom en spiller spiller ofte og ikke har en god kamp, så er det helt normalt.

– Han spilte fantastisk. Situasjonen for det første målet var en vi allerede har vært i 10 eller 12 ganger denne sesongen, men heller skutt. Det var ikke mye rom mellom keeper og forsvar etter pasningen fra Mo, men vi var kalde nok i disse situasjonene til å gjøre de riktige valgene.

Firmino har nå scoret seks mål denne sesongen. Mohamed Salah er klubbens toppscorer med åtte.

SIGNERTE:
SIGNERTE:  Roberto Firmino signerte 2000 drakter da han byttet draktnummer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]