Se alle høydepunkteneFire poeng opp til andreplass

Fire av lagene foran Liverpool møttes på «Super Sunday».

5. nov 2017 kl 21.29 Arild Skjæveland

Liverpools seier borte mot West Ham sendte rødtrøyene helt opp i ryggen på Chelsea og Arsenal på fjerdeplassen før «Super Sunday».

Dagens resultater gjør at Liverpool kanskje kan se enda høyere på tabellen. Tabellen finner du nederst i denne saken.

Tottenham gjorde jobben

Tottenham lå på tredjeplass før dagens kamp, og var storfavoritter hjemme mot Crystal Palace. Men uten Dele Alli og med en Harry Kane som fikk seg en tidlig smell var det langt mellom denne prestasjonen og det de viste mot Real Madrid i midtuka.

Crystal Palace hadde flere store sjanser, og kunne fort ha fått med seg noe fra Wembley. Son Hueng-min scoret dog kampens eneste mål, og Spurs vant 1-0.

Med det er de fortsatt fire poeng foran Liverpool.

City seiler ifra

Liverpool var á poeng med Arsenal før dagens kamp, men hadde to færre plussmål. Manchester City virker ustoppelige om dagen, og slo Arsene Wengers menn 3-1.

Kevin de Bruyne, Sergio Agüero og Gabriel Jesus scoret for de lyseblå, mens Alexandre Lacazette scoret Arsenals mål.

Det resultatet gjør at Liverpool faktisk klatrer forbi Arsenal på tabellen og opp på femteplass uten å ha spilt selv. Begge lag har fire plussmål, men Liverpool har scoret ett mål mer.

Manchester City er nå oppe i 31 poeng - 12 foran Liverpool. De lyseblå har 10 seire, én uavgjort og ingen tap så lang. Målforskjellen er også helt overlegen, med 38 scorede mål og kun sju innslupne.

Conte slo Mourinho

Chelsea hadde fjerdeplassen før denne runden, og beholder den også. En scoring av Alvaro Morata ble kampens eneste, da Antonio Contes lag slo José Mourinhos Manchester United 1-0.

United startet sesongen veldig bra, men har avgitt en del poeng i det siste.

Resultatet gjør at United blir stående på 23 poeng på andreplass - ni bak City, og foran Tottenham på bedre målforskjell. Chelsea klatrer opp på 22 poeng, tre foran Liverpool.

I den siste kampen for dagen vant Everton 3-2 hjemme mot Watford, i en kamp der Watford ledet 2-0, og brente straffespark ni minutter på overtid. Den blå naboen klatret med det over nedrykksstreken.

Fire poeng opp

Manchester City har fått en veldig stor luke så tidlig, men dagens resultater gjør at det nå er tett bak, med de seks toppklubbene pluss Sean Dyche sitt overraskelseslag. Burnley, Arsenal og Liverpool står alle på 19 poeng, mens Manchester United på andreplass har 23.

I neste serierunde skal to av topp seks-lagene møtes, når Arsenal og Tottenham spiller årets første Nord-London-derby.

Liverpools fem neste ligakamper:

18. november: Liverpool - Southampton
25. november: Liverpool - Chelsea
29. november: Stoke - Liverpool
2. desember: Brighton - Liverpool
10. desember: Liverpool - Everton

Har du innspill til journalisten?
[email protected]