Flere lagkamerater kan møtes i gruppespillet

Når er det klart hvilken pot de ulike landene er i før VM-trekningen neste måned.

16. nov 2017 kl 09.21 Arild Skjæveland

I natt slo Peru New Zealand 2-0, og ble det 32. laget som kvalifiserte seg til VM. De 32 lagene er fordelt i fire potter, seedet etter FIFA-rankingen for oktober.

Trekningen finner sted i Moskva 1. desember.

Ingen lag fra samme kontinent vil komme i samme gruppe, med unntak av UEFA - slik at maks to europeiske land kan komme i samme gruppe.

Pot 1

Russland, Tyskland, Brasil, Portugal, Argentina, Belgia, Polen og Frankrike

Emre Can og Tyskland er nummer én på FIFA-rankingen. Can har nå spilt 20 landskamper. Alle etter at han kom til Liverpool. I privatlandskampen mot Frankrike spilte han høyreback. Det virker ganske sikkert at han kommer til å være i Joachim Löws tropp til Russland.

Philippe Coutinho er fast på det brasilianske landslaget, mens Roberto Firmino stort sett har vært i troppen under landslagssjef Tite. Brasilianerne er rangert som nummer to i verden, og er i pott én.

I Russland kommer også Simon Mignolet til å være. Han er andrekeeper for Belgia, bak Thibaut Courtois. Divock Origi har også vært i de siste landslagstroppene, og har sagt at verdensmesterskapet var en av motivasjonene til å gå på utlån til Wolfsburg og få førstelagsspill i denne sesongen.

Pot 2

Spania, Peru, Sveits, England, Colombia, Mexico, Uruguay og Kroatia

Spania er nå rangert som nummer åtte i verden, og har havnet i pot to. Alberto Moreno kom inn i pausen og fikk sin første landskamp siden 2014 mot Russland på tirsdag. Dersom han overbeviser på venstrebacken denne sesongen har han en sjanse - men konkurransen er tøff.

England er interessant. I den siste landslagstroppen hadde Liverpool kun unggutter som Joe Gomez og Dominic Solanke med, etter at Jordan Henderson måtte trekke seg med skade. Alex Oxlade-Chamberlain og Daniel Sturridge var begge i troppen for oktoberkampene, mens Adam Lallana har vært ute med skade. Lallana ble kåret til den beste spilleren på landslaget i 2016. Nathaniel Clyne mister de neste månedene, men bør ha gode sjanser til å få en plass i troppen dersom han får spilt seg varm når han er tilbake på våren.

Dejan Lovren er tilbake på det kroatiske landslaget, og sikret VM-plass med å slå Hellas 4-1 sammenlagt i play-off. 28-åringen hadde problemer med den forrige landslagssjefen Ante Cacic, men er inne igjen i varmen under Zlatko Dalic.

Pot 3

Danmark, Island, Costa Rica, Sverige, Tunisia, Egypt, Senegal og Iran

I oktober sendte Mohamed Salah Egypt til sitt første VM-sluttspill siden 1990. Han har imponerende 32 mål på 56 landskamper, og er lagets store stjerne.

Sadio Mané og Senegal er klare for VM, etter å ha vunnet gruppen etter to seire mot Sør-Afrika den siste uka. Liverpool kjøpte to av spillerne som var på laget sist Senegal var i et VM-sluttspill, i 2002 - El-Hadji Diouf og Salif Diao.

Pot 4

Serbia, Nigeria, Australia, Japan, Marokko, Panama, Sør-Korea og Saudi Arabia

Marko Grujic spilte sin fjerde landskamp for Serbia denne uka, borte mot Sør-Korea. Serberen har stort sett spilt U21-fotball for landslaget etter at han kom til Liverpool, og må nok ha mer spilletid dersom han skal kunne få seg en plass i VM-troppen til Slavoljub Muslin. Lazar Markovic er ute i kulda i Liverpool, og en må anta at han vil prøve å få seg en overgang bort i januar. 23-åringen har 22 landskamper for Serbia, men har ikke vært i troppen siden VM-kvalifiseringskampen mot Georgia i mars.

VM i Russland starter 14. juni neste år. Finalen går 15. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]