Har slått ring rundt Lovren

Liverpools supportere har slått ring rundt Dejan Lovren etter drapstruslene mot kroatens familie.

4. nov 2017 kl 00.17 Einar Kvande

Jürgen Klopp mener at Liverpool-supporterne har vist sin klasse med støtten de har gitt midtstopperen, ved å kåre ham til "Månedens spiller" i klubben mot alle odds.

Det ble startet en online-kampanje der det ble oppfordret til å stemme på kroaten etter at det ble kjent at han hadde mottatt trusler via sosiale medier.

Lovren har vært gjennom en vanskelig periode, der han ble tatt av banen etter en drøy halvtime mot Tottenham, hvor han ble utpekt til den store syndebukken i 4-1 tapet på Wembley.

Nå avslører James Pearce i Liverpool Echo at Lovren spilte denne halvtimen mot Spurs med lårskaden som førte til at han måtte kaste inn håndkledet før avspark mot Huddersfield.

I tillegg de sportslige problemene forsøkte innbruddstyver å ta seg inn i Lovrens hus under Champions League-kampen mot Maribor på onsdag.

– Denne kampanjen viser at våre fans er ulike de menneskene som roper så høyt på sosiale medier. Det er slik jeg ser det, sier Klopp til Echo.

– I vanskelige stunder må man stå sammen. Jeg synes dette er et godt tegn. Jeg kunne ikke se for meg at supporterne ville ta affære så kjapt.

– Jeg vet ikke eksakt hvordan denne avstemningen foregikk, men det var en tydelig reaksjon og jeg liker det faktum at de gjorde dette. Det er en fantastisk gest.

Styr unna

Klopp oppfordrer sine spillere til å ikke lese det som står skrevet om dem i sosiale medier. Manageren har poengtert overfor sin tropp at den eneste meningen som betyr noe er hans egen.

– Jeg kan ikke si at de skal holde seg unna sosiale medier, for selv i en klubb som denne er det mye du må gjøre på sosiale medier. Det er en del av jobben, og det her helt greit.

– Ting blir ofte overdrevet på sosiale medier, og så tror du det er sannheten. Det er problemet i denne verden. Du leser noe, og så tror du på det.

– Jeg ville ikke engang vært bekymret om jeg hadde lest noe negativt om naboen min på sosiale meider. Jeg ville gått til naboen og spurt om det stemte. Men slik fungerer ikke verden. Vi tror på alt vi leser. Det er dette jeg ikke liker. Vi må alle lære oss å vurdere ting riktig.

– Nettopp derfor synes jeg det er så fantastisk at fansen viser at det som står på sosiale medier ikke stemmer. Ja, vi gjør feil. Dejan har gjort en feil eller to i en kamp, men det er ikke noe problem. Vi kan likevel stå sammen.

– Dere i media vet dette bedre enn meg. Jobben deres var mye enklere for mange år siden, når dere hadde tid til å skrive, og ikke var under press for å levere konstant. "Vi må gjøre det nå, for om en time vil noen annen ha det, og da vil ingen lese det lenger."

– Jeg sier til spillerne at de ikke skal lese det som skrives om dem. Men de må kanskje være på sosiale medier fordi sponsorer, fotballskomerker og slike ting krever det.

– Kritikken, hva vi tenker om kampen, er vår mening. Men ingen andre sine meninger er viktige. Det betyr ikke at jeg hele tiden har 100% rett, men jeg er den eneste stemmen som betyr noe.

Venter ett døgn

Klopp sier ikke mye om kampen til spillerne like etter kampslutt. Han foretrekker å vente ett døgn, så han kan evaluere kampen når han er roligere.

– Jeg ønsker ikke å la følelsene få bestemme. Det er derfor jeg ikke prater så mye etter en kamp. Jeg er fortsatt full av følelser, men en dag senere er jeg i stand til å analysere kampen. Hva gjorde vi riktig, hva gjorde vi feil, hva kan vi forandre på?

– Det er ikke enkelt, men jeg har aldri sagt til spillerne at de ikke får være på sosiale medier. De er ikke U21-spillere lenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]