LITE SPILLETID  Jon Flanagan og Lazar Markovic er to av spillerne i troppen som trolig ville hatt godt av å finne seg en ny klubb.

Hvem forsvinner i januar?

Det er under to måneder til transfervinduet i januar åpner, og det spekuleres allerede i hvilke spillere som forsvinner fra Liverpool midt i sesongen.

Liverpool Echo mener det ligger an til at stallen tynnes ut med fem mann, enten på permanent overgang eller utlån.

Danny Ings, som scoret fire mål for Liverpool U23 i 7-0 seieren over Bristol City i helgen, har bare ett innhopp for førstelaget denne sesongen. Det kom i ligacuptapet for Leicester på bortebane.

Spørsmålet er om han vil få noen sjanser på førstelaget i tiden som kommer, og hva både spilleren selv og Jürgen Klopp tenker. Det vil ikke mangle på klubber som ønsker seg Ings, enten permanent eller på lån.

Harry Wilson scorer hyppig for U23-laget og er trolig moden for større oppgaver, da i form av et utlån. Den unge waliseren klarte ikke å markere seg da han ble lånt ut til Crewe i League One for et par sesonger siden, men han er en mye mer moden spiller nå.

Lazar Markovic er utvilsomt en spiller som Liverpool FC ønsker å få bort fra lønningslisten. Serberen, som kostet 20 millioner pund i innkjøp, har ikke vært i nærheten av førstelaget denne sesongen, om vi ser bort fra at han satt på innbytterbenken i den nevnte ligacupkampen i Leicester. Midtbanespilleren fyller 24 år i mars, og trenger utvilsomt fast førstelagsfotball. Men det blir neppe i Liverpool.

Jon Flanagan er en kar som er litt i samme båt som Markovic. Som Ings har han slitt med langtidsskader. Han startet ligacupkampen i Leicester, og satt på benken for førstelaget mot Crystal Palace og Spartak Moskva. Han har både Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold foran seg i høyreback-køen, og selv om Nathaniel Clyne er langtidsskadet er det lite som tyder på at scouseren noen gang blir fast inventar på førstelaget igjen. På motsatt side av backrekka er både Alberto Moreno og Andy Robertson foran Flanagan i køen, og trolig vil Klopp heller bruke James Milner som venstreback enn Flanno.

Mannen som fyller 25 år 1. nyttårsdag trenger utvilsomt å spille førstelagsfotball. Låneoppholdet i Burnley forrige sesong ble ingen suksess, så spørsmålet er om det finnes klubber der ute som er villige til å satse på forsvarsspilleren, enten på lån eller permanent.

Ovie Ejaria er en ung spiller som kan være aktuell for utlån. Midtbanespilleren spilte åtte kamper for førstelaget forrige sesong. Fem av dem fra start. Men denne sesongen har han blitt avspist med spill for U23-laget. Spill på lån for en Championship-klubb i andre halvdel av sesongen kan være et alternativ.

Kommer trolig til å trekke seg

Del

Transfervinduet

27.12.2017 13:10

5 ferske podcast-episoder:Hør Celtics tidligere førstelagstrener snakke om Van Dijk

YNTA-programleder Rasmus Wold har nå lagt ut hele fem ferske episoder som tar for seg januarvinduet,

07.09.2017 15:43

Har vedtatt å stenge transfervinduet før sesongen starter

Premier League-klubbene har vedtatt oppsiktsvekkende regelendring.

01.09.2017 13:02

Brukte under 40 millioner pund netto

Liverpool slo egen overgangssum tre ganger, men fikk aldri brukt summene det var snakk om på forhånd.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 14:07

Skadet trio tilbake i trening

Jordan Henderson ble ønsket tilbake til trening med åpne armer og et smil av Jürgen Klopp.

+
18.01.2018 kl 13:02

Vil ikke slippe Woodburn etter Coutinho-salget

Sunderland fikk nei til å låne 18-åringen.

+
18.01.2018 kl 11:20

– Jeg har lært mer på en halv sesong enn jeg har gjort på et helt liv

Lørdag kan Edvard Tagseth få sin Anfield-debut.

+
18.01.2018 kl 09:38

Skade stoppet prøvespill for Oblak i 2009

Allerede da han var 16 år fattet Liverpool interesse for keeperen.

+