Hvem forsvinner i januar?

Det er under to måneder til transfervinduet i januar åpner, og det spekuleres allerede i hvilke spillere som forsvinner fra Liverpool midt i sesongen.

7. nov 2017 kl 13.18 Einar Kvande

Liverpool Echo mener det ligger an til at stallen tynnes ut med fem mann, enten på permanent overgang eller utlån.

Danny Ings, som scoret fire mål for Liverpool U23 i 7-0 seieren over Bristol City i helgen, har bare ett innhopp for førstelaget denne sesongen. Det kom i ligacuptapet for Leicester på bortebane.

Spørsmålet er om han vil få noen sjanser på førstelaget i tiden som kommer, og hva både spilleren selv og Jürgen Klopp tenker. Det vil ikke mangle på klubber som ønsker seg Ings, enten permanent eller på lån.

Harry Wilson scorer hyppig for U23-laget og er trolig moden for større oppgaver, da i form av et utlån. Den unge waliseren klarte ikke å markere seg da han ble lånt ut til Crewe i League One for et par sesonger siden, men han er en mye mer moden spiller nå.

Lazar Markovic er utvilsomt en spiller som Liverpool FC ønsker å få bort fra lønningslisten. Serberen, som kostet 20 millioner pund i innkjøp, har ikke vært i nærheten av førstelaget denne sesongen, om vi ser bort fra at han satt på innbytterbenken i den nevnte ligacupkampen i Leicester. Midtbanespilleren fyller 24 år i mars, og trenger utvilsomt fast førstelagsfotball. Men det blir neppe i Liverpool.

Jon Flanagan er en kar som er litt i samme båt som Markovic. Som Ings har han slitt med langtidsskader. Han startet ligacupkampen i Leicester, og satt på benken for førstelaget mot Crystal Palace og Spartak Moskva. Han har både Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold foran seg i høyreback-køen, og selv om Nathaniel Clyne er langtidsskadet er det lite som tyder på at scouseren noen gang blir fast inventar på førstelaget igjen. På motsatt side av backrekka er både Alberto Moreno og Andy Robertson foran Flanagan i køen, og trolig vil Klopp heller bruke James Milner som venstreback enn Flanno.

Mannen som fyller 25 år 1. nyttårsdag trenger utvilsomt å spille førstelagsfotball. Låneoppholdet i Burnley forrige sesong ble ingen suksess, så spørsmålet er om det finnes klubber der ute som er villige til å satse på forsvarsspilleren, enten på lån eller permanent.

Ovie Ejaria er en ung spiller som kan være aktuell for utlån. Midtbanespilleren spilte åtte kamper for førstelaget forrige sesong. Fem av dem fra start. Men denne sesongen har han blitt avspist med spill for U23-laget. Spill på lån for en Championship-klubb i andre halvdel av sesongen kan være et alternativ.

Kommer trolig til å trekke seg

Har du innspill til journalisten?
[email protected]