U23: Liverpool–Newcastle 2–1Ejaria ble matchvinner i PL International Cup

En glimrende scoring av Ovie Ejaria fullførte snuoperasjonen mot Newcastle.

10. nov 2017 kl 16.57 Marius Rabben

Gjestene fra nordøst tok ledelsen mot spillets gang etter 22 minutter, etter en stygg feilpasning av Matty Virtue, men Liverpool-spilleren rettet opp egen feil og utliknet bare fem minutter senere.

Hjemmelaget var best på Prenton Park, og det burde etter spill og sjanser vært rød ledelse halvveis, men et kompakt og godt organisert Newcastle gjorde det ikke enkelt for et fintspillende Liverpool.

Jevnere etter pause

Etter pause var det imidlertid bortelaget som virket mest frempå. Spesielt målscorer Callum Roberts var en konstant plage for vertene, og Liverpool var halvveis ut i andre omgang faktisk heldige som ikke lå under.

Men Liverpool viste stadig prov på god angrepsfotball og skjerpet seg da Newcastle-presset avtok. Bobby Adekanye burde scoret etter at Virtue traff stolpen etter 68 minutter, men fem minutter senere falt avgjørelsen – og det var absolutt et mål seieren verdig.

Ejaria tok ansvar fra dypet, avanserte fremover, slo to smarte veggspill, der Liam Millar, som kom inn for Rhian Brewster, slo et lekkert hælspark på den siste, og Ejaria fikk ballen i boksen. Der viste han utsøkt teknikk og danset seg forbi og gjennom forsvaret, dro en frekk tofotsfinte forbi keeper og satte inn seiersmålet.

Newcastle ga på ingen måte opp, men Liverpool slapp ikke til stort det siste kvarteret og vant totalt sett fortjent i regnværet.

Slutt!

2. omgang

90. min: Masterson er ikke langt unna et selvmål på innlegg imot, og holder seg tydelig lettet til hodet når Kelleher fanger ballen.

90. min: Tre minutter legges til.

88. min: Newcastle har en del ballkontakt, men uten å foreløpig komme til utlikningssjanser.

82. min: Liverpools siste bytte for kvelden. Dhanda går ut, Kane kommer inn.

78. min: Adekanye, som er mye involvert, finter seg fri i feltet og skyter, men rett på keeper. Stor mulighet for vertene.

73. min: 2–1 EJARIA! En sensasjonell scoring av ballkunstneren! Han begynner helt nede på midtbanen og spiller vegg to ganger, og får ballen i boksen etter et hælspark av Millar. Der er ballen som limt til Ejarias føtter. Han drar seg forbi en oppasser, så forbi keeperen, før han behersket setter inn ledermålet. Utmerket!

68. min: Utrolig nok tar ikke Liverpool ledelsen når Virtue treffer stolpen etter et Brannagan-skudd, så skyter Adekanye utenfor, riktignok under press, fra kloss hold.

66. min: Liverpool bytter igjen. Brewster, som har vært langt mindre synling etter pause, forlater banen. Millar kommer inn.

64. min: Ny stor mulighet for Roberts. Kantspilleren gjør det bra ved å skjære inn fra høyresiden, før skuddet mot lengste hjørne går like utenfor. Nå er Newcastle utvilsomt nærmest.

62. min: Frekk og god skuddfinte av målscorer Roberts som kommer seg inn i boksen, men skyter over.

58. min: De røde har ofte ballen i nærheten av Newcastle-boksen, men gjestene står bra imot. Adekanye forsøker å legge inn fra høyre, uten å treffe noen foran mål.

53. min: Liverpool bytter ut venstreback Juanma. Inn kommer Johnston.

50. min: Kjempemulighet for sebratrøyene! Først gjør Kelleher en god redning, så får Fernandez sjansen alene med keeper etter slurv i Liverpool-forsvaret, men skuddet fra kloss hold går over. Der er Liverpool heldige som ikke ligger under igjen.

46. min: 2. omgang er i gang.

Pause

Det meste har handlet om Liverpool, selv om gjestene tok ledelsen mot spillets gang. Newcastle har ligget kompakt med mange spillere og sett hjemmelaget ha mye ballkontakt. Utlikningen kom bare fem minutter etter 0–1, og laget fra nordøst er nokså heldige som ikke ligger under halvveis. Liverpool har kanskje ikke skapt en drøss med målsjanser i regnet på Prenton Park, men det er mye nesten her og en kamp Liverpool bør komme seirende ut av.

1. omgang

39. min: Ny god ball av Ejaria, men keeper når akkurat ballen foran Adekanye på løp.

31. min: Dhanda slår et godt frisparkinnlegg fra venstresiden. Ingen får imidlertid en fot på ballen, som går meteren utenfor.

27. min: 1–1 VIRTUE! Flott og tålmodig spill av vertene rundt Newcastle-boksen, der Virtue og Dhanda er involvert før sistnevnte spiller Whelan fri på kanten. Innlegget hans når frem til Virtue i boksen. Han får tråklet med seg ballen forbi en forsvarer og retter opp egen feil ved bestemt dunke inn utlikningen.

24. min: Brannagan skyter med venstre fra rundt 20–22 meter, men Newcastle-keeperen redder. Godt forarbeid av Adekanye i forkant.

22. min: 0–1 Newcastle. En stygg feilpasning av Virtue foran egen boks gir Roberts muligheten fra høyre, og han setter ballen nådeløst i det bortre hjørnet.

19. min: Adekanye viser frem farten sin og stormer ned på høyresiden. Innlegget går hardt mot keeper, som litt slepphendt får ballen over seg og i farlig område, men Newcastle klarerer unna før noen i rødt får pirket den over streken.

11. min: De røde styrer spillet og har god kontroll på midtbanen.

6. min: Hjemmelaget har ballen mest, men har ikke funnet de store åpningene etter en tidlige sjansen.

1. min: Brewster får umiddelbart en stor sjanse, men bommer. Glimrende fremspill av Ejaria fra midtbanen, gjennom til angriperen som kommer alene med keeper. Skuddet går imidlertid rett på sisteskansen.

1. min: Kampen er i gang.

Før kampen

Etter å ha gått ubeseiret i ti av tolv kamper denne høsten skal Neil Critchleys mannskap få bryne seg på motstand fra nordøst. Newcastle spiller ikke i samme avdeling som de røde i Premier League 2, og bekler nest siste plass med to seire, like mange uavgjort og fem tap i ligaen.

Liverpool topper samtidig sin avdeling med sju seire og to tap – to poeng foran Everton.

Nå er det duket for Premier League International Cup, der tolv lag fra Premier League 2 og tolv U23-lag fra eliteakademier rundt om i Europa er delt opp i seks grupper. Liverpool og Newcastle deler gruppe med PSV Eindhoven og Sparta Praha.

Sistnevnte kommer på Liverpool-besøk om snaut to uker, før PSV er gjester 19. desember.

De seks gruppevinnerne og de to beste andreplassene avanserer til kvartfinale. Alle rundene i sluttspillet avgjøres over én kamp.

– Vi har hatt en skikkelig sterk åpning på sesongen. Laget spiller veldig bra, og vi forsøker bare å ta det videre herfra. Nivået på trening er utrolig hver dag, og det gjør spillerne bedre, sier trener Critchley før kampen.

I tillegg er den nybakte U17-verdensmesteren Rhian Brewster tilbake i Liverpool-drakt og starter i kveld.

Avspark på Prenton Park er klokka 20.00 norsk tid. LFCTV GO viser oppgjøret direkte. Vi oppdaterer denne saken med de viktigste hendelsene.