Før kamp i motstanderleiren:– Kvalitetsforskjellen var enorm

Samtidig er det et håp om at 0-7-tapet gjør Maribor-spillerne motiverte til å vise seg fra en bedre side.

1. nov 2017 kl 08.24 Arve Corneliussen

– Det var ikke akkurat den beste kampen av oss. Kvalitetsforskjellen på lagene var åpenbart enorm. Samtidig tror jeg resultatet hadde noe med Liverpools dårlige form å gjøre, for det så ut som de hadde ekstremt lyst til å score mange mål. I tillegg hadde Maribor slitt litt i ligaen i forkant, sier Luka Cvikl, sønn av den tidligere Maribor-spilleren Matjaz Cvikl.

Selv om Cvikl påpekte kvalitetsforskjellen foran forrige kamp, kom Liverpools rekordseier brått på. Maribor hadde spilt 1-1 mot lag som Chelsea, Tottenham og Sporting Lisboa på hjemmebane de siste sesongene i Europa, og har blitt kjent for å gjøre det vanskelig for motstanderne i Slovenia.

I tillegg spilte de 1-1 hjemme mot Spartak Moskva i første kamp i gruppespillet.

– Jeg mener det Tottenham-laget vi møtte den gangen ikke var av samme kvalitet som dette Liverpool-laget, og Mourinho har aldri pleid å gå for å score mange mål. Heller ikke da vi spilte mot Chelsea. Mot Liverpool ble det noe annet, og vi fikk se hva Klopp mener med «heavy metal football», mener Cvikl.

Fullstendig overlegne

I Slovenia var Liverpool fullstendig overlegne. De hadde 70 prosent ballbesittelse og vant skuddstatistikken 26-5, der hele 14 av skuddene var på mål.

At Maribor slapp inn allerede etter fire minutter ødela kampen, mener sloveneren.

– Det gjorde det veldig vanskelig for oss. I store kamper mot store lag, håper vi bare at vi kan holde ut de første 15-20 minuttene. Kommer vi oss gjennom det, blir det ofte vanskeligere for motstanderne. Istedenfor å få den selvtilliten vi ville fått av å holde unna, var det bare motbakke etter det første målet. Det ble veldig ødeleggende.

SUKSESSFULL:
SUKSESSFULL:  Darko Milanic har fem serietitler ut av seks mulige som Maribor-manager, og har i samme periode vunnet den slovenske cupen fire ganger. Han er en manager som setter defensiv organisering fremfor flott fotball, og ble i forkant av forrige oppgjør sammenlignet med José Mourinho.

– Vi kommer til å satse defensivt på Anfield. Etter det første målet kunne vi ikke bare ligge bakpå, og da utnyttet heller Liverpool at det åpnet seg mer opp enn at vi fikk til noe fremover. 0-0 er et massivt resultat for oss i denne kampen, så vi kommer bare til å satse på å holde nullen.

– Maribor-spillerne er motiverte til denne kampen. De har lyst til å vise at de kan spille i Europa og mot et lag som Liverpool, og jeg tror faktisk 0-7-tapet kan ha en positiv effekt på moralen, spår sloveneren.

Slakter midtbanespillerne

Det er midtbaneduoen bestående av Blaz Vrhovec og Marwan Kabha sloveneren forventer mer av på Anfield.

– Jeg synes forsvarsspillerne leverte greit. De gjorde noen feil, men slikt skjer mot slike lag. De klarte ikke å henge med Liverpools hurtige spillere, men aller verst var det for midtbanen. Vrhovec og Kabha hadde som oppgave å beskytte forsvarsrekken, men klarte det ikke.

– Midtbanen gjorde det virkelig dårlig i den kampen. De klarte ikke å beholde ballen i laget, og i tillegg ble de fraløpt hele tiden, påpeker Cvikl.

Maribor responderte bra på tapet i hjemlig serie. I Prva Liga har de spilt mot Ankaran og Domzale, og har slått begge 1-0.

Han forteller at stilen er nokså lik uansett hvilket lag Maribor møter.

– Vi er ikke et lag som pleier å angripe så mye. I Slovenia pleier vi å ha mye ball, og prøver å slå mange pasninger uten så mye risiko, forklarer han.

LEGENDE:
LEGENDE:  Marcos Tavares er en klubblegende i Maribor, og ble kåret til årets spiller blant fansen fem år på rad fra 2010. I Champions League-kvalifiseringen scoret han fire mål, men har ikke maktet å score i gruppespillet. 33-årigen har en målt toppfart på bare 24 km/t hittil i gruppespillet. Maribors toppscorer Jasmin Mesanovic fikk ikke starte kampen mot Liverpool, men bosnieren som har scoret i tre kamper på rad i hjemlig serie kan få sjansen på Anfield.

Ingen nye skader

Ifølge Cvikl har Maribor ingen nye skader av de som ville vært aktuelle til denne kampen. Dermed er Luka Zahovic fortsatt ute med kragebeinsbrudd.

– Med Zahovic ute mister vi mye av det talentet vi har fremover. Han er en spiller som tilfører laget mye mer energi enn det har uten. Da må vi heller se til Tavares, eller kanskje Mesanovic som scoret i kampen mot Domzale sist, sier han.

I første runde scoret venstreving Damjan Bohar et sent utligningsmål mot Spartak Moskva, og hadde i tillegg et skudd i treverket. Faktisk gikk han på skudd hele sju ganger i løpet av kampen.

Mot Liverpool var han derimot helt usynlig. Bohar kom ikke til et eneste skudd, og ble byttet ut etter 81 minutter.

– Vi må bare håpe at Bohar leverer bedre denne gangen. Det kommer litt an på dagsformen for han, men på sitt beste kan han løpe fra mange spillere. At han var usynlig var enda et tegn på kvalitetsforskjellen mellom lagene, mener Cvikl.

– Jeg håper vi bare slipper å tape 0-7 igjen! Forhåpentligvis får vi en bedre forestilling fra alle på laget denne gangen, og klarer å holde ut litt lenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]