Opptur for Lovren

Men forsvareren var involvert i baklengsmål da Kroatia seiret i første playoff-kamp til VM. Wijnaldum vant duellen med Robertson.

9. nov 2017 kl 22.45 Marius Rabben

Etter den vanskelige halvtimen mot Tottenham i oktober har Dejan Lovren spilt tre minutter for Liverpool, før torsdagens viktige landskamp hjemme mot Hellas.

I Zagreb startet midtstopperen for Kroatia, som tok ledelsen tidlig og viste seg flere hakk bedre enn grekerne. En underholdende 1. omgang ga 3–1 halvveis, før et tidlig hjemmemål etter pause sørget for en nokså komfortabel etappe.

Det var Luka Modric som ga Kroatia ledelsen på straffe, og Nikola Kalinic doblet før omgangen var halvspilt. Etter halvtimen kom reduseringen da en grufull pasning mot Lovren endte med corner imot, og Sokratis Papastathopoulos slo Liverpool-stopperen i hodeduellen som førte til målet.

Men bare tre minutter senere satte Ivan Perisic inn vertenes fjerde etter et flott innlegg fra høyre. Andrej Kramaric la på til 4–1, som ble sluttresultatet, etter en stor feil i Hellas-forsvaret kort tid etter sidebyttet. Lovren spilte samfulle minutter og gjorde ellers en god figur.

Returoppgjøret spilles i Hellas kommende søndag kl. 20.45. Sammenlagtvinneren får plass i VM til sommeren.

I Aberdeen var to Liverpool-spillere i startoppstillingene da Skottland og Andy Robertson tok imot Gini Wijnaldum sitt Nederland i en privatlandskamp. Sistnevnte var sterkt delaktig i oppbyggingen til kampens eneste scoring.

Wijnaldum avanserte med ballen sentralt og fant eks-røde Ryan Babel på høyresiden. Besiktas-vingen slo et flott innlegg til Memphis Depay som bredsidet inn seiersmålet. Skottland kom til noen gode utlikningssjanser etter pause, men uten å treffe blink.

Nederland møter for øvrig Romania borte i en ny privatlandskamp tirsdag kl. 20.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]