– Ovie var enorm

Ovie Ejarias vinnermål for Liverpool U23 mot Newcastle i Premier League International Cup fredag kveld går sin seiersgang på sosiale medier.

11. nov 2017 kl 20.22 Einar Kvande

Liverpool U23 vant kampen 2-1 takket være ypperlig fotarbeid av Ejaria i feltet et drøyt kvarter før slutt på Prenton Park.

– Han var enormt viktig for oss gjennom hele kampen. I første omgang kontrollerte han spillet for oss sammen med Cameron Brannagan. Vi hadde en god trio på midtbanen, for Matty Virtue kan også være med fremover og score, slik han gjorde i går, sier U23-manager Neil Critchley til Liverpool Echo.

– Det er viktig at du får kontroll på midtbanen.

– I pausen ba vi Ovie spille litt lenger fram, slik at han kunne gå på flere løp fremover og jobbe litt nærmere deres mål. Vi vet han er kapabel til slikt. Han må komme i disse posisjonene litt hyppigere. Scoringen var briljant. Den var verdt inngangspengene alene.

Har lagt skadene bak seg

Ejaria ser ut til å ha lagt skadeproblemene fra forrige sesong bak seg, og virker meget sterk for øyeblikket.

– Mot slutten av kampen presset han fortsatt motstanderne hardt. Han er blitt mye sterkere i løpet av de 2-3 siste årene. Han er veldig atletisk, sier Critchley.

– Han har spilt for førstelaget vårt, så det sier alt om hva manageren tenker om ham. Han må fortsatt utvikle seg videre. Han er ikke noe ferdig produkt på noen måte, men han er en topp, topp spiller.

– Vi håper vi kan hjelpe ham tilbake i førstelagsdiskusjonen, eller at han kan komme dit via et utlån. Det er ingen som tviler på hans talent.

Utsøkte pasninger

Critchley trekker frem to av pasningene til Ejaria i kampen mot Newcastle. Den ene spilte fri Rhian Brewster i første spilleminutt, og en annen til innbvytter Liam Millar i andre omgang.

– Han er så intelligent. Han ser sine medspillere, og vekter pasningene på enestående vis, sier U23-manageren om spilleren som fyller 20 år neste helg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]