Se vår store skadeoversikt:Skadefri Coutinho tilbake i spill

Hele 23 Liverpool-spillere har havnet på skadelista på ett eller annet tidspunkt siden preseason. Her er hele lista.

15. nov 2017 kl 10.46 Arve Vassbotten og Torbjørn Flatin

Denne sesongen har startet med mange skadeutfordringer for Jürgen Klopp. Den siste ut i rekken er Sadio Mané, som returnerte tidlig fra Senegals landslagsopphold etter at han på nytt fikk føling med en hamstringsskade han fikk under sitt forrige landslagsopphold.

Vi venter i spenning på noe nytt vedrørende skaden, og hvorvidt den kreative afrikaneren må belage seg på et nytt opphold eller om det var mest for å være føre var at han ble sendt tidligere tilbake til Liverpool.

Lyspunkter

Men det finnes også gode nyheter.

Tirsdag var Philippe Coutinhotilbake i spill for Brasil etter sin lyskestrekk, og dermed er nok han klar igjen til helgens kamp. Coutinho fikk 68 minutter i 0-0-kampen på Wembley og virket å gjennomføre halvannen omgang uten problemer.

Det er gode nyheter for Klopp som fra og med lørdagens møte med Southampton på Anfield, skal Liverpool spille 13 kamper på de neste 44 dagene.

En rekke landslagsspillere hos Liverpool var involvert i går kveld. Joe Gomez, Dominic Solanke, Philippe Coutinho og Roberto Firmino spilte i 0-0 kampen på Wembley. Ben Woodburn og Danny Ward var involvert for Wales. Det samme var Simon Mignolet hos Belgia, mens Trent Alexander-Arnold har vært med England U21. Tilsynelatende kom alle de nevnte helskinnet gjennom sine kamper.

Ifølge Liverpools egen hjemmeside er alle spillerne bedt om å møte på Melwood onsdag, og vi håper å få noen opplysninger om helsetilstanden i løpet av dagen.

To på operasjonsbordet

Jordan Hendersonmåtte stå over kampen mot West Ham på grunn av en lårskade, og måtte også trekke seg fra Englands landskamper mot Tyskland og Brasil. Han skal ha trent for seg selv på Melwood denne uken.

Adam Lallana fikk en avrevet muskel i det venstre låret under trening i starten av august, men skal nærme seg spill igjen. Det er lenge sagt at han kan være aktuell igjen til kampen mot Southampton til helga, men det får vi sikkert bedre oversikt over når Jürgen Klopp holder sin pressekonferanse på fredag.

Nathaniel Clyne har fortsatt ikke spilt for Liverpool denne sesongen. Etter at han ble operert for sin ryggskade denne uken, vil det drøye til ut på nyåret før han er klar igjen. Sheyi Ojo ble også operert for en skulderskade han pådro seg i slutten av september under utlån hos Fulham. Han er tilbake i trening, men er så langt ikke spilleklar.

Skadehistorikk 2017-2018:

ADAM LALLANA:

4. august: Fikk avrevet en muskel i venstre lår under trening den 4. august. Var fortsatt ikke å se på treningsfeltet den 13. november, selv om man håper at midtbanespilleren skal bli spilleklar til kampen mot Southampton. Skulle etter planen bli involvert i en treningskamp på Melwood denne uken, men det er så langt ikke kommet noen info om den.

ALBERTO MORENO:

12. juli: En muskelskade gjorde at spanjolen var uaktuell til treningskampene mot Tranmere og Wigan. Var tilbake i semifinalen i Premier League Asia Trophy mot Crystal Palace den 19. juli.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

19. september: Fikk et problem med baksiden av den ene leggen i ligacupkampen mot Leicester, men var i troppen igjen i ligakampen mot «revene» fire dager senere.

BEN WOODBURN:

27. juli: Måtte stå over de to treningsøktene denne dagen med et lite ryggproblem, men var tilbake i normal trening dagen etter.

CAMERON BRANNAGAN:

10. august: Brudd i en hånd. Trengte ikke operasjon, og var tilbake da Liverpool U23 spilte mot Manchester City den 10. september.

DANIEL STURRIDGE:

1. august. Kjente det strammet til i baksiden av låretidet han lobbet inn 3-0 mot Bayern München, og ble byttet ut etter å ha kommet inn. Var tilbake i full trening den 16. august.

DANNY INGS:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin korsbåndskade da preseason startet, etter at han skadet korsbåndet i høyre kne i kampen mot Tottenham 25. oktober 2016. Var tilbake i full trening med laget 25. juli 2017.

10. september: Fikk en smell i det ene kneet i U23-kampen mellom Liverpool og Manchester City på Prenton Park den 10. september. Men kom seg raskt tilbake i trening.

DANNY WARD:

12. juli: Ryggplager holdt ham ute av treningskampene mot Tranmere og Wigan, og han var heller ikke aktuell for kampene mot Crystal Palace og Leicester i Hong Kong. Klubben meldte den 29. juli at det var en kneskade, ikke ryggen, som holdt ham ute av kamptroppen mot Hertha Berlin. To dager senere meldte klubben igjen at det var en ryggskade det dreide seg om. Til tross for å ha stått over flere av øktene i Tyskland, spilte Ward hele finalen i Audi Cup mot Atlético Madrid den 2. august, og imponerte med flere gode redninger.

27. oktober: Pådroseg en ryggskade før møtet med Huddersfield. Var observert i full vigør igjen på treningsfeltet den 2. november.

DEJAN LOVREN:

12. juli: Stram leggmuskel førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Følte en stram muskel med antydning til krampe under oppvarmingen mot Hertha BSC, og sto over kampen. Trente som normalt og var tilgjengelig igjen til kamp tre dager senere.

16. september: Satt på benken under Premier League-kampen mot Burnley på Anfield på grunn av vondt i ryggen, og var ikke engang i troppen i ligacupkampen mot Leicester påfølgende tirsdag. Kroaten var imidlertid tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

28. oktober: Pådro seg en lårskade under oppvarmingen til kampen mot Huddersfield. Var tilbake med et sent innhopp fra benken mot West Ham 4. november.

DIVOCK ORIGI:

12. juli: En muskelskade førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Ble trukket fra startelleveren mot Hertha BSC grunnet en stram hamstring, og undersøkelser fra legeteamet endte med at klubben ikke ville risikere noe og opplyste at han ville stå over treningskampene i Tyskland. Overraskende nok var Origi med i kamptroppen mot Atlético Madrid i Audi Cup-finalen den 2. august, og belgieren kom innpå i 2. omgang – tilsynelatende uten problemer.

EMRE CAN:

16. september: Fikk en smell i 1-1 kampen mot Burnley, og måtte stå over ligacupkampen mot Leicester. Var tilbake i full trening 21. september.

GEORGINIO WIJNALDUM:

21. oktober: Fikk en smell i det ene kneet på trening lørdag 21. oktober, og måtte stå over kampen mot Tottenham på Wembley påfølgende dag. Var tilbake i full trening onsdag 25. oktober.

1. november: Fikk en vridning i ankelen da han tråkket forkjært tidlig i kampen mot Maribor på Anfield, og ankelen hovnet opp. Klarte likevel å spille kampen mot West Ham påfølgende lørdag, 4. november.

HARRY WILSON:

14. juli: Akillesproblemer ødela store deler av preseason for vingen, som først var tilbake i spill den 1. september da Liverpool U23 møtte Fleetwood Town i finalen i Lancashire Senior Cup.

JAMES MILNER:

22. juli: Fikk en muskelskade i fremsiden av venstre lår fem minutter før pause i finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester i Hong Kong. Var tilbake i full trening 30. juli og spilte første omgang av finalen i Audi Cup mot Atletico Madrid den 2. august.

JOE GOMEZ:

31. juli: Pådro seg en mindre kneskade under kampen mot Hertha BSC, og sto over kampen mot Bayern München. Klubben meldte opprinnelig at han skulle stå over over kampene i Audi Cup for åikke risikere noe, men var Gomez likevel i troppen og spilte mot Atlético dagen etter Bayern-kampen.

JOËL MATIP:

16. september: Fikk et hamstringproblem i 1-1 kampen mot Burnley, og sto over mot Leicester i ligacupen. Midtstopperen var tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

JORDAN HENDERSON:

4. november: En lårskade førte til at kapteinen ikke var aktuell for bortekampen mot West Ham. Måtte trekke seg fra Englands tropp til privatlandskampene mot Tyskland og Brasil. Drev individuell trening på Melwood den 13. november.

LORIS KARIUS:

26. juli: Måtte stå over de første øktene under treningsleiren i Tyskland på grunn av en vond hofte. Ble ikke klar til kampen mot Hertha Berlin. Tilbake i full trening i trening 30. juli, og fikk spille kampen mot Bayern München.

NATHANIEL CLYNE:

14. juli: Et ryggproblem har holdt høyrebacken ute av spill helt siden preseason. Gjennomgikk en ryggoperasjon 13. november.

PHILIPPE COUTINHO:

4. august: Måtte kaste inn håndkledet dagen før generalprøven mot Athletic Bilbao grunnet en vond rygg. Var tilbake i spill da Brasil spilte VM-kvalifiseringskamp mot Ecuador den 31. august.

22. oktober: Pådro seg en liten lyskestrekk på innsiden av venstre lår under 4-1 tapet for Tottenham. Var tilbake i full trening med Brasil lørdag 11. november, og spilte mot England på Wembley tirsdag 14. november.

RHIAN BREWSTER:

4. juli: Brudd i et ben i venstre fot. Opprinnelig forventet man minst to måneder på sidelinja, men allerede 4. august var Brewster tilbake i en treningskamp for U23-laget og spilte de siste 25 minuttene mot TNS.

SADIO MANÉ:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin meniskoperasjon da preseason startet, etter at han skadet venstre kne i kampen mot Everton 1. april. Var tilbake i full trening med laget 25. juli.

7. oktober: Fikk en hamstringskade under spill for Senegal mot Kapp Verde. Var tilbake i full trening torsdag 2. november, og startet kampen mot West Ham to dager senere.

10. november: Slo opp igjen hamstringskaden under spill for Senegal mot Sør-Afrika.

SHEYI OJO:

29. september: Landet forkjært og fikk skulderen ut av ledd i lokaloppgjøret mot Queens Park Rangers, under spill på utlån hos Fulham. Måtte opereres.

Har du innspill til journalisten?