OVERLEGENT:  Liverpool U19 viste hvorfor de topper sin gruppe i UEFA Youth League borte mot Sevilla tirsdag ettermiddag.

Gerrard storfornøyd med laginnsatsen

Det var Liverpools kollektive kvaliteter som utkjempet og knuste Sevilla U19 i UEFA Youth League, mener Steven Gerrard.

De røde ungguttene kjørte over et normalt meget godt hjemmelag i Sevillatirsdag, og to scoringer i hver omgang sørget for samme resultat mot spanjolene som hjemme på Prenton Park i september: 4–0.

– Jeg mener dette var noe av det beste vi har sett av U19-laget, sier trener Gerrard til Liverpool Echo.

– Glimrende over hele banen

Allerede etter 28 sekunder presset Liam Millar frem en feil og scoret alene med keeper, før Herbie Kane doblet ledelsen på frispark med seks minutter igjen av omgangen. I mellomtiden hadde Sevilla høy ballbesittelse, men gjestene forsvarte seg imponerende og holdt dem unna sjanser.

Etter pause satte Rhian Brewster inn 3–0 på hel volley etter innlegg av Adam Lewis, mens innbytter Bobby Adekanye, fremspilt av Rafa Camacho, stormet fra forsvaret og satte prikken over i-en på overtid.

– Vi har bare hatt én middels prestasjon, og det var mot Spartak Moskva (1–2) borte. Dette var nok en tøff oppgave, og jeg syntes spillerne var glimrende over hele banen, fortsetter klubblegenden.

– Planen var å se på dette som en cupfinale istedenfor å måtte risikere å være avhengig av den siste gruppespillkampen, og spillerne fortjener alt av skryt.

– Individuelt vant spillerne duellene sine. Vi forandret på taktikken, og jeg spurte trenerteamet før kampen om de trodde spillerne ville håndtere det. Dette var så annerledes enn det vi er vant til. Det handlet om å presse tidlig, og så være kompakt og spille på kontringer. De håndterte det akkurat som de skulle. De var strålende.

Vellykket taktikk med 3–5–2

Liverpool spilte med tre forsvarere i Conor Masterson, George Johnston og Rhys Williams, og hadde Rafa Camacho og Adam Lewis på kantene. Woodburn og Kane spilte sentralt på midten, mens Curtis Jones bekledde en angrepsrolle like bak Rhian Brewster og Millar.

– Vi stilte med et lag fullt av fart, kraft og energi, med spillere som passet en kontringsstil, forklarer Gerrard, som påpeker at banen i Sevilla ikke passet typiske driblefanter.

– Men for å kontre bra, må man ha en riktig grunnmur, og det er å forsvare seg samlet, være organisert, ikke la dem spille seg igjennom, og så omstille seg og være nådeløse og utrettelige fremover.

– Keeperen (Kamil Grabara) var solid og fikk det til å se enkelt ut. De tre forsvarerne gjorde jobben sin. De var voksne menn, de var ledere, de organiserte alle på laget.

– Rafa Camacho vil nok si at dette ikke er favorittposisjonen hans, men han kan bli en glimrende vingback hvis han ønsker. Man så kvaliteten til Adam Lewis ved Rhians scoring. Ettersom vi ikke har en naturlig høyreback som er skadefri, kler det oss å spille med tre bak.

Skryt fra Sevilla-manageren

– Vi endret litt på det mot Sevilla til 3–5–2 med to niere på topp, og det fungerte. Med spillere som Rhian Brewster, Liam Millar og Curtis Jones, pluss blikket til Ben (Woodburn) og Herbie (Kane), og kvaliteten vi var på kantene, passer det laget å spille slik på bortebane.

– Manageren deres sa etter kampen at vi har et glimrende lag. Det er honnør til spillerne. Han sa ikke at vi hadde «gode individuelle spillere». Det var det som gjorde meg mest fornøyd. Dette var en topp lagprestasjon, spesielt på bortebane i Europa.

Liverpool er klare for åttedelsfinalen i UEFA Youth League når det gjenstår én kamp av gruppespillet – hjemme mot Spartak Moskva om to uker, onsdag 6. desember kl. 13:30.