– Vi sluttet å spille fotball etter pause

En frustrerende kveld for Klopp og de røde, som kastet vekk en imponerende tremålsledelse.

21. nov 2017 kl 23.17 Marius Rabben

– Alle så nok hva som skjedde. Vi sluttet å spille fotball i 2. omgang, sier Jürgen Klopp nedtrykt til Viasport.

– Det var problemet, ikke målene vi slapp inn. At ballen kom dit den gjorde, hvor vi laget straffe og frispark og alt sånt, det var problemet, forteller manageren.

Allerede etter et drøyt minutt tok Liverpool ledelsen på corner. 2–0 kom på nesten akkurat samme måte, og 3–0 kronet en utmerket omgang på Ramón Sánchez-Pizjuán. Så kollapset gjestene.

– Føles som et tap

Sevilla svarte med å ta initiativet fra start i 2. omgang, og Liverpool så plutselig ut som et annet lag. En redusering på heading etter et frispark ble fulgt opp med 2–3 fra straffemerket. Så kom 3–3 på overtid – etter en corner.

– Vi scoret to ganger på dødballer, og de scoret åpenbart to ganger på dødballer (utenom straffen). Det er sånne ting som kan skje med denne atmosfæren, sier Klopp.

– Det er ikke godt og føles veldig vondt. Det føles ut som et nederlag, men vi tapte ikke.

– Før kampen tenker man at det er seieren som gjelder, men ettersom det er mot Sevilla, så er det nok helt ok med ett poeng. Men nå føles det ganske annerledes.

Store røde sjanser også i 2. omgang

Med tremålsledelse halvveis kan en lure på hva som ble sagt i garderoben for å fortsette på samme spor.

– Utfordringen er å si de riktige tingene, men åpenbart sa jeg ikke det. Det så iallfall ikke slik ut, forteller Klopp.

– Hva sa du til dem?

– Det ... Det husker jeg ikke nå. Jeg sa i hvert fall ikke at de skulle slutte å spille fotball. Men det ble avgjørende i denne kampen. Da kom de frem, de presset oss.

– Vi hadde også våre sjanser, store sjanser, kontringer, vi skulle hatt flere kontringer, selv etter 1–3 og 2–3, men ja. Nå ble det som det ble. Jeg har ikke en ordentlig forklaring akkurat nå.

– Det er fortsatt i våre hender, men etter en sånn 1. omgang ønsker man jo å vinne. Det klarte vi ikke, og derfor sitter vi ikke igjen med en god følelse nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]